15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncătuşat pentru trafic de droguri

Încătuşat pentru trafic de droguri

GORJ. Un gorjean a fost reţinut ieri de poliţişti, în baza unui mandat european de arestare, emis de autorităţile austriece. Bogdan Murgulescu, de 26 de ani, este acuzat de trafic de droguri şi participare la un grup de crimă organizată, fapte săvârşite pe teritoriul Austriei. Acesta făcea parte dintr-o grupare care se ocupa cu traficul de stupefiante. Poliţiştii de la Crimă Organizată l-au identificat şi reţinut pe tânăr, care a fost prezentat, ulterior, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în vederea emiterii unui mandat de arestare preventivă.

Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj, a precizat că, din informaţiile puse la dispoziţie de autorităţile austriece, a reieşit că Bogdan Murgulescu a participat, împreună cu altă persoană, la livrarea unei cantităţi de droguri, pentru care s-a încasat suma de 30.000 de euro. Tânărul nu a declarat nimic la ieşirea din sediul IPJ Gorj. Este al doilea caz de acest fel, în care un gorjean este arestat pentru infracţiunea de trafic de droguri pe teritoriul Germaniei. Gelu Livezeanu, de 41 de ani, originar din Craiova, a fost arestat la jumătatea lunii ianuarie. Acesta a fost reţinut tot în baza unui mandat internaţional. Conform anchetatorilor, Livezeanu a fost implicat în traficul de droguri. Acesta a pus bazele unei reţele care importa cocaină din America de Sud şi o plasa pe piaţa germană şi cea austriacă. Reţeaua din care făcea parte a adus din Costa Rica o cantitate de 58 de kilograme de cocaină, pe care o vindea în Germania şi Austria.

Gelu Livezeanu este unul dintre foştii lideri al lumii interlope din Târgu Jiu. Acesta s-a aflat în conflict cu o bandă rivală, condusă de Coco Păun. Între cele două grupări au existat mai multe scandaluri şi chiar lupte de stradă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII