19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024

Scurte ştiri


Măgăruşul de la „Marinski“ a ieşit la pensie

După ce timp de 19 ani a delectat spectatorii cu evoluţiile sale pe scena prestigiosului Teatru „Marinski“ din Sankt Petersburg, măgăruşul Monica a decis că e timpul să se retragă. Colegii de serviciu i-au organizat o petrecere de pensionare. Monica, de 21 de ani, a apărut în distribuţia unor spectacole de anvergură precum „Don Quijote“ şi „Ondine“. Aceasta a jucat şi în diferite seriale ruseşti sau străine. Pentru a-i sărbători retragerea, balerinii de la „Marinski“ au îmbrăcat-o cu un tutu şi i-au pus o coroană. Deşi vă părăsi scena, Monica nu se va retrage definitiv din activitate. Ea va trage căruţele pentru copii în grădina zoologică din oraş. Locul său va fi preluat de alt măgăruş, Alina, de zece ani.

O puşcă gratuită pentru o vasectomie

Autorităţile indiene au descoperit o metodă originală pentru a controla numărul de naşteri, care, potrivit ultimelor statistici, a crescut simţitor. După cum informează Libero.it, pentru a evita venirea pe lume a altor bebeluşi, Manish Shrivastav, guvernatorul provinciei Shivpuri, le oferă celor 1,4 de milioane de locuitori câte o puşcă, dacă acceptă să se sterilizeze. În mai puţin de o lună, 139 de persoane s-au supus vasectomiei. Motivul este unul cât se poate de practic: în provincia Shivpuri există mulţi bandiţi, iar oamenii trebuie să se apare.

Casă din ziare

Artistul britanic Sumer Erek a adunat peste 120.000 de pagini de ziare pentru a face o casă. Inedita construcţie a fost ridicată pe o structură de lemn. Cotidienele au fost rulate strâns pentru a încăpea în structura de lemn. Artistul i-a rugat pe localnici să aducă hârtie pentru desvârşirea operei, la apelul său răspunzând atât companiile din oraş, care au donat peste două tone de hârtie, cât şi simpli cetăţeni, care au adus peste 10.000 de ziare. Opera „interactivă“ a fost expusă în Gillet Square în Dalston, Hackney. Erek nu s-a lăsat speriat nici de vremea ploioasă, el fiind sigur că apa va transforma hârtia „într-un material mai puternic şi mai solid“.

Mika, ameninţat cu moartea

După ce a cucerit lumea cu hitul „Relax“, cântăreţul britanic Mika trebuie să facă faţă unei situaţii mai puţin plăcute. După cum informează Krone.at, starul de 24 de ani a primit ameninţări cu moartea din partea unui fan. În ciuda faptului că, în astfel de cazuri, vedetele îşi angajează bodyguarzi, tânărul solist preferă să înfrunte singur situaţia: „Nu vă faceţi griji pentru mine. Nu sunt deloc speriat“. Mika a promis apariţii mult mai şocante în lumina reflectoarelor. „Vreau ca show-urile mele să fie mai dramatice“, a declarat cântăreţul.

Paul Newman luptă împotriva cancerului

Temerile că starea de sănătate a legendarului actor Paul Newan, de 83 de ani, nu este bună au revenit în actualitate, când starul a ratat propria petrecere caritabilă. După cum informează Krone.at, actorul organizase un eveniment umanitar în beneficiul copiilor suferinzi din cauza bolilor de sânge, însă nu şi-a făcut apariţia. Purtătorul de cuvânt al starului a încercat să pună absenţa acestuia de la petrecerea caritabilă pe seama altor probleme decât cele legate de cancer. Surse sigure afirmă că actorul se duce de ceva vreme la o clinică din New York, specializată în tratarea cancerelor: „Merge la clinică destul de des. Joanne îi este şi ea alături şi se poartă foarte amabil cu asistentele“. În urmă cu câteva luni, presa internaţională anunţa că Paul Newman a fost operat în mare secret de cancer. S-a spus atunci că intervenţia chirurgicală a fost o reuşită şi că actorul se simte excelent.

David Beckham – idolul britanicilor

Fostul căpitan al naţionalei Angliei, David Beckham, a primit nu mai puţin de 132 de voturi de la cei 2.500 de britanici care au fost puşi să aleagă dintr-o listă amplă de personalităţi din lumea sportului, filmului, politicii şi a muzicii, informează Krone.at. Beckham l-a devansat în clasament pe actorul Brad Pitt (60 de voturi), dar şi pe cântăreţul american Justin Timberlake, care a obţinut doar 58 de voturi. Printre preferaţii britanicilor se mai află Michael Jackson (46), Jennifer Lopez (45), Robbie Williams (44), Orlando Bloom (41), Britney Spears (36) şi Keanu Reeves (35). Poziţii fruntaşe în clasament au ocupat şi preşedintele Statelor Unite ale Americii, George W. Bush (123), situat pe acelaşi loc cu sud-africanul Nelson Mandela, şi primul ministru al Angliei, Tony Blair (66).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS