26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProtest din cauza sărăciei

Protest din cauza sărăciei

Un bărbat din comuna Slătioara, bolnav, fără familie şi fără locuinţă, protestează de ieri în faţa primăriei din localitate, din cauza traiului mizer pe care îl duce într-o cameră sărăcăcioasă, pusă la dispoziţie de autorităţi.

 

 

OLT. Paul Doina, de 54 de ani, nu are familie şi de ani buni trăieşte din mila localnicilor. Până acum câtva timp, el a locuit într-o clădire părăsită în care a funcţionat, pe vremuri, o fermă de porci. Între timp, aceasta a fost vândută de consiliul local, iar bărbatul a rămas să locuiască în ea până ce va fi renovată. În urmă cu aproximativ două luni, Paul a suferit o fractură la picior şi a stat internat, până săptămâna trecută, la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Întrucât medicii au considerat că pacientul nu mai necesită internarea în spital, acesta a ajuns înapoi, în Slătioara. Acum, el locuieşte, împreună cu alt bărbat aflat într-o situaţie asemănătoare, într-o cameră din clădirea fostei băi comunale.

 

„Stau aici, în drum, că poate mă vede cineva şi mă ajută“

 

Ieri, pe la ora prânzului, Paul Doina a venit în faţa sediului Primăriei Slătioara, s-a întins pe marginea şanţului şi a refuzat să mai plece de acolo. „Stau într-o cămăruţă de un metru jumătate, cu un beţivan care vine noaptea de la cârciumă, se împiedică de mine, mă loveşte la picior. Nu ştiu ce să mai fac şi unde să mă duc, că mi s-a urât de viaţa asta. Stau aici, în drum, că poate mă vede cineva şi mă ajută“, se văita bărbatul.

El a mai spus că nu are nici soţie, nici copii, iar casa pe care o avea este o ruină, pentru că nu a avut posibilitatea să o întreţină. Acum trăieşte de pe o zi pe alta, din cei nici 100 de lei pe care îi primeşte lunar ca ajutor social. Bărbatul a acuzat medicii că nu l-au îngrijit cum trebuie şi că, după mai bine de două luni de tratament, nu îşi poate mişca piciorul. „Mă târăsc cum pot, mai mult pe coate, că nu pot să mişc piciorul ăsta deloc“, a spus aproape plângând Paul Doina.

Medicul comunei, sosit ieri pentru a-i acorda bărbatului îngrijiri medicale, a spus că problemele acestuia sunt mai mult de natură socială decât medicale. Piciorul fracturat este aproape refăcut, necesitând numai nişte exerciţii de recuperare, pentru care nu este nevoie de internare.

 

Condamnat să trăiască din milă

 

Întrucât veniturile sale lunare sunt foarte mici, Paul Doina nu poate fi internat într-un centru de îngrijire. „Am fost la căminul de bătrâni şi ne-am interesat, însă acolo nu îl primesc pentru că nu are nici o sursă de venit în afară de ajutorul social. Singura soluţie este să stea în continuare în camera de la baia comunală. Vom încerca în perioada următoare să amenajăm o cameră, în care funcţionează acum televiziunea locală, şi îl vom muta acolo. Până atunci nu avem unde să îl mai ducem. Şi la spital am intervenit şi i-am rugat să îl ţină mai mult decât era nevoie, iar acum nu îl mai primesc nicăieri“, a spus Savu Ciocârlan, primarul comunei Slătioara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII