15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAmbulanţele de la ALRO vor ajunge la Serviciul Judeţean

Ambulanţele de la ALRO vor ajunge la Serviciul Judeţean

OLT. După achiziţionarea aparaturii medicale pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă, societatea slătineană Vimetco ALRO va dona, mâine, cele cinci ambulanţe promise Serviciului Judeţean de Ambulanţă. În urmă cu un an, ALRO promitea alocarea a aproximativ 1,65 milioane de euro pentru derularea unui program social în municipiu, fiind alese cele două unităţi din domeniul sănătăţii, aflate atunci într-o situaţie dificilă. Serviciului Judeţean de Ambulanţă i se rezervau 600.000 dolari, bani din care să se achiziţioneze ambulanţe, cu atât mai mult cu cât, la acea dată, un ordin de ministru prin care se interzicea folosirea ambulanţelor de tip Break punea în mare dificultate unitatea.

Cele cinci ambulanţe, două de tip C (cele mai performante) şi trei de tip B, care vor fi predate, mâine, în cadru festiv, sunt dotate cu aparatură medicală de ultimă generaţie, SJA fiind cel care a stabilit tipul maşinilor.

Serviciului Judeţean de Ambulanţă i-au fost repartizate până acum, prin dispoziţie ministerială, 39 de ambulanţe, iar alte 19 ar urma să fie cuprinse într-un nou ordin, după cum a declarat managerul Radu Nucă. Până la sfârşitul anului se aşteaptă ca parcul Ambulanţei să ajungă la 74 de maşini care îndeplinesc toate standardele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS