17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZece lei pentru un câine comunitar

Zece lei pentru un câine comunitar

Edilul-şef al oraşului gorjean Rovinari, Dorin Filip, a declarat că va da zece lei fiecărui cetăţean care va prinde un câine comunitar de pe străzile localităţii.

 

 

 

Primarul a luat această decizie din cauză că în Rovinari numărul câinilor comunitari a crescut îngrijorător. De curând, au fost finalizate lucrările de împrejmuire a noului adăpost pentru câinii comunitari, care are o suprafaţă de 1,5 hectare şi este înconjurat cu plasă de sârmă. „Voi da zece lei pentru fiecare câine luat de pe străzile oraşului Rovinari. Fiecare cetăţean care va aduce la adăpost un maidanez va primi de la mine suma de zece lei. Sunt vreo 400-500 de câini vagabonzi în oraş şi trebuie adunaţi de pe străzi. Nu sunt aşa de mulţi, aşa că nu voi cheltui prea mulţi bani. Nu mai vreau maidanezi pe străzi!“, a afirmat Dorin Filip.

Despre adăpostul creat la Rovinari, reprezentantul primăriei a spus că locul pe care a fost ridicat este destul de mare: „Nu vreau să aud comentarii de la doamna de la Târgu Jiu care se ocupă de câinii străzii (Carmela Şerbănoiu – n.r.). Vor avea loc în acel adăpost să alerge, să facă mişcare cât vor, le vom da şi mâncare, numai să nu îi mai văd pe stradă. Sper ca locuitorii Rovinariului să ne ajute şi să-i prindă, ca să le dau banii! Am oraşul întreg monitorizat cu camere de luat vederi şi nu vor avea cum să mă păcălească, adică să vină cetăţeni din Târgu Jiu şi să-mi aducă de acolo maidanezi. La câini e evidenţă mai bună ca la cetăţeni. Am eu grijă să nu dau bani decât celor din Rovinari“, a afirmat Dorin Filip, primarul oraşului.

Şi la Târgu Jiu, câinii comunitari reprezintă o problemă ce nu-şi prea găseşte rezolvare. În municipiu se află mai mulţi reprezentanţi ai unei fundaţii din Finlanda care au venit să vadă cum au grijă de maidanezi cei de la adăpostul de câini. Adăpostul nu ţine de Primăria Târgu Jiu, care va inaugura foarte curând unul la standarde europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS