17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn vagon încărcat cu benzină a deraiat

Un vagon încărcat cu benzină a deraiat

Un vagon-cisternă încărcat cu benzină a deraiat în Gara Caracal, după ce a fost lovit din spate de o locomotivă. Incidentul feroviar s-a petrecut ieri-dimineaţă, în jurul orei 7.00. Trenul mărfar 20861, care aparţine SC Carbotrans SA Bucureşti, compus din 24 de vagoane (18 cu motorină şi şase cu benzină), venea de la Ploieşti cu destinaţia Govora. În Gara Caracal, acesta a staţionat la linia cinci. Între timp, o locomotivă a intrat pe aceeaşi linie, iar în urma unei manevre greşite a mecanicului a lovit din spate ultimul vagon al garniturii. În urma impactului, vagonul a deraiat de pe şine cu o osie. Din fericire, în urma incidentului nu au existat scurgeri. Pompierii, jandarmii şi poliţia s-au deplasat imediat la faţa locului pentru a asigura zona.

O comisie din cadrul Regionalei Craiova a venit la locul incidentului pentru a cerceta cazul. După ce s-au asigurat că vagonul nu prezintă avarii la cisterna cu benzină, lucrătorii CFR au repus vagonul pe linii cu ajutorul unui tren de lucru de la Craiova.

Reprezentanţii CFR au refuzat să comenteze cazul. Locotenent-colonelul Dorel Predescu, şeful centrului operaţional din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a spus că nu a existat nici un pericol atâta timp cât nu au fost scurgeri.

 

Mecanicul locomotivei, anchetat

 

În urma evenimentului petrecut în Gara Caracal, o comisie CFR a întocmit o anchetă pentru a vedea cine se face vinovat de incidentul feroviar.

Primul care va fi tras la răspundere pentru manevra în urma căreia ar fi putut avea loc o catastrofă este mecanicul locomotivei care a lovit vagonul-cisternă.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta va trebui să dea socoteală pentru fapta sa. În cazul în care altcineva e responsabil de acest accident, pentru că nu a anunţat că pe linia cinci se afla deja un tren mărfar, el va fi sancţionat conform legii. Cercetările continuă în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS