18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTârgul auto second hand, greu de desfiinţat

Târgul auto second hand, greu de desfiinţat

Autorităţile din Târgu Jiu sunt neputincioase în faţa proprietarilor de autoturisme second hand, care au transformat parcările din municipiu în târguri auto.

 

 

 

Numărul maşinilor second-hand expuse la vânzare pe străzile municipiului creşte de la o zi la alta. În ultima vreme, acestea au ocupat aproape toate parcările din oraş, mai ales cele din zona centrală a municipiului. Calea Victoriei este printre cele mai aglomerate artere de circulaţie din Târgu Jiu. Pe ambele laturi pot fi văzute maşini scoase la vânzare. Autoturismele sunt parcate regulamentar, dar nici unul dintre ele nu aparţine locatarilor sau agenţilor economici din zonă. Autoturismele au numere de înmatriculare străine, iar pe geamurile laterale se pot vedea afişe cu anunţuri de vânzare. În ciuda eforturilor primăriei de a lărgi strada şi de a amenaja noi locuri de parcare, locuitorii imobilelor din zonă, precum şi alţi participanţi la trafic nu mai pot să-şi parcheze maşinile sau să staţioneze din cauza celor care au ocupat parcările. Mai nou, în această zonă se desfăşoară lucrări ale municipalităţii, îngreunând şi mai mult circulaţia pe bulevard, spre disperarea şoferilor care fac faţă cu greu accesului către centrul oraşului.

 

„Nu le putem face nimic“

 

Primăria Târgu Jiu a încercat în repetate rânduri să rezolve problema maşinilor expuse la vânzare pe străzile orasului. Autorităţile locale au cerut sprijinul Poliţiei Comunitare, care a lipit avertismente pe parbrizele maşinilor parcate abuziv şi a dispus chiar ridicarea celor care erau staţionate în locuri interzise. Măsurile s-au oprit însă aici. „ Am pus avertismente, le-am ridicat pe unele care erau parcate ilegal, dar nu putem face mai mult de atât pentru că majoritatea sunt parcate regulamentar, iar din parcări nu le putem lua“, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare din Târgu Jiu.

Nici primarul municipiului, Florin Cârciumaru, nu ştie ce să mai facă. Edilul-şef a spus că, deocamdată, nu există o soluţie pentru rezolvarea problemei, dar speră ca juriştii primăriei să găsească o cale prin care să-i determine pe cei care deţin autoturisme să nu mai folosească parcările din oraş pentru a-şi vinde maşinile. „Nu le putem face nimic, decât să-i speriem, pentru că nu avem un cadru legal prin care să ni se permită să le ridicăm maşinile. Numai cu poliţia să încercăm să găsim o soluţie, dar se pare că deţinătorii autovehiculelor ştiu acest lucru şi sunt sfătuiţi chiar de unii poliţişti să stea liniştiţi că nu avem ce le face. Se pare ca printre aceşti vânzători de maşini se numără chiar oameni din poliţie“, a declarat primarul Florin Cârciumaru.

Situaţia respectivă este o problemă pentru municipiul Târgu Jiu, devenit neîncăpător pentru numărul mare de autovehicule care circulă zilnic pe străzile oraşului. Problema parcărilor a generat deseori stări conflictuale între autorităţile locale şi locuitorii municipiului, mai ales atunci când poliţiştii comunitari au ridicat maşinile de pe străzile urbei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII