14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalNicolae Mischie, la a treia condamnare

Nicolae Mischie, la a treia condamnare

Nicolae Mischie a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere de Judecătoria Deva.

 

Nicolae Mischie, proaspătul lider al PNG Gorj, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi şase ani termen de încercare, de magistraţii de la Judecătoria Deva. Sentinţa a fost dată pe 18 martie şi a fost comunicată ieri Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Potrivit purtătoarei de cuvânt a instanţei din Târgu Jiu, Cristina Ciobanu, procurorii gorjeni au fost cei care au efectuat ancheta în dosarul în care s-a dat această sentinţă.

Decizia instanţei din Deva priveşte dosarul în care fostul baron de Gorj a fost cercetat pentru felul în care şi-a adus în ţară două autoturisme pe firma sa şi a soţiei sale. Maşinile nu au fost declarate la vamă, iar societatea a fost înfiinţată ulterior într-o zonă defavorizată, la Mătăsari. Fiind preşedinte al CJ Gorj în acea perioadă, Mischie a obţinut un certificat fals de investitor în zonă defavorizată. Folosind actele firmei respective, Nicolae Mischie a refăcut documentele de provenienţă a maşinilor, fiind scutit de plata unor taxe estimate de anchetatori la 12.000 de lei. Pe parcursul procesului de la Deva, procurorul de caz a cerut judecarea fostului baron de Gorj pentru înşelăciune în formă continuată şi fals în declaraţii.

Şase ani, termen de încercare

Decizia nu este definitivă, Mischie având posibilitatea să o atace prin recurs. În cazul în care ea va rămâne definitivă, fostul baron de Gorj va fi nevoit ca în cei şase ani să se prezinte periodic la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Gorj. De asemenea, nu va putea părăsi ţara fără să anunţe autorităţile, nu va avea voie să poarte armă de foc asupra sa şi nu va mai putea candida la vreo funcţie publică pe o perioadă de trei ani de la definitivarea sentinţei. Dacă în aceşti şase ani Mischie va săvârşi altă infracţiune şi va fi condamnat, riscă să ajungă după gratii. În prezent, la Deva este în curs de judecare dosarul „Drumurile“, în care Mischie a fost trimis în judecată de procurori pentru abuz în serviciu.

Procurora Cristina Ciobanu a declarat că Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj va decide luni dacă va face recurs sau va accepta sentinţa dată de magistraţii de la Judecătoria Deva în dosarul contrabandei de maşini.

Mischie: Dosar făcut la comandă politică

Contactat telefonic, Nicolae Mischie a declarat că a aflat despre sentinţa dată de instanţa de judecată de la Deva. Fostul baron de Gorj s-a limitat să declare că „este un dosar făcut la comandă politică“. De asemenea, a precizat că la începutul săptămânii viitoare, în cadrul conferinţei de presă a PNG Gorj, va prezenta un punct de vedere oficial.

Nicolae Mischie mai are în prezent o condamnare definitivă de un an cu suspendare pentru contrabandă cu arme, sentinţă pronunţată de magistraţii Curţii de Apel Craiova. În vara anului 2007, el a primit o condamnare de patru ani de închisoare cu suspendare, sentinţă nedefinitivă, pentru fapte de corupţie. În acel dosar, Mischie a fost trimis în judecată de procurorii DNA în urma unui autodenunţ al omului de afaceri Clement Mocanu. Procesul se judecă la Curtea de Apel Timişoara, după ce Mischie a cerut strămutarea acestuia. Fostul baron de Gorj are la activ trei condamnări, dintre care una este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII