18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBătaie pe un gard

Bătaie pe un gard

Un craiovean a fost amendat cu 200 de lei de poliţişti, după ce a fost lovit cu o piatră în cap de vecinul său, cu care se ceartă de mai mult de doi ani din cauza unui gard.

 

Neînţelegerile au început în urmă cu aproximativ doi ani între cei doi bătrâni care locuiesc pe strada Drumul Ungurenilor din Craiova, Ioan Pârvu, de 69 de ani, şi Gheorghe Băluţă, de 71 de ani, când Pârvu şi-a ridicat un gard nou. Băluţă spune că gardul nu respectă hotarul, ameninţându-l pe Pârvu cu moartea şi cu incendierea casei. Fiul lui Pârvu afirmă că poliţiştii au fost chemaţi când Băluţă făcea scandal, dar nu au întreprins nimic: „Nu înţeleg de ce poliţiştii nu pot rezolva situaţia. Uneori nici nu mai vin când sunt sesizaţi“.

Lovit cu piatra în maşină

Ultimul conflict dintre cei doi bărbaţi s-a lăsat cu capete sparte. Pârvu a fost luat la bătaie de Băluţă şi soţia acestuia şi a fost scos din mâinile vecinilor de fiica sa. Miercuri, în timp ce Pârvu aştepta în maşină ca bariera de la halta Bordei să se ridice, Băluţă i-a dat cu o piatră în cap şi în mână. „Nu mai avem curaj să mergem pe stradă, că poate dă cu ceva în noi acest individ“, a declarat băiatul lui Pârvu. Bătrânul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, unde medicii au stabilit că a suferit un traumatism cranio-cerebral şi mai multe leziuni la o mână. După el a ajuns şi Băluţă, care acuza că a fost şi el lovit de Pârvu. Doctorii afirmă că prezintă un traumatism cranio-cerebral minor.

Şi bătut, şi cu banii luaţi

Conform IPJ Dolj, o patrulă mobilă de la Secţia 3 s-a deplasat la faţa locului în urma unei sesizări telefonice. „Au fost identificaţi Ioan Pârvu, de 69 de ani, şi Gheorghe Băluţă, de 71 de ani, care şi-au adresat cuvinte şi expresii jignitoare, lovindu-se reciproc“, se precizează într-un comunicat al IPJ Dolj.

Poliţiştii au afirmat că ambii au fost sancţionaţi cu câte 200 de lei amendă, urmând ca, în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale acordate, să se dispună măsurile legale. Familiei Pârvu nu-i vine să creadă că bătrânul s-a ales cu amendă după ce vecinul i-a spart capul cu o piatră. „Nu ştiam că i-au dat amendă şi nu îmi vine să cred. El a fost lovit şi rănit şi tot el a fost amendat. Chiar nu mai ştiu ce să cred despre cum văd lucrurile aceşti poliţişti“, a încheiat fiul lui Pârvu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS