15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAjutaţi-l pe Paul să aibă o viaţă normală

Ajutaţi-l pe Paul să aibă o viaţă normală

Oare cum se vede viaţa prin ochii unui copil care nu a alergat niciodată prin parc, care nu a dat niciodată cu piciorul într-o minge, care nu a mers la grădiniţă şi la şcoală şi care nu a reuşit să îşi facă prieteni?!

 

 

 

Un băieţel de 11 ani din judeţul Vâlcea se luptă să supravieţuiască. De la naştere a rămas imobilizat la pat, suferind de tetrapareză spastică hidrocefalee. Paul Pătru este un băieţel de 11 ani din comuna Mihăeşti, Vâlcea, cu care viaţa a fost cel puţin până acum, foarte dură. Nicu Pătru, tatăl copilului, consideră că Paul s-a îmbolnăvit din cauza unei erori medicale comise la naştere. „Soţia mea a avut o sarcină care a decurs în mod normal şi nimic nu anunţa ceea ce avea să se întâmple. Naşterea însă a fost de coşmar… După un travaliu care a durat 22 de ore a reuşit să nască, însă fătul era vânăt, iar după două zile, băieţelul a făcut primele convulsii, fiind depistat cu tetrapareză spastică, hidrocefalee. Puteam să-i pierd pe amândoi“, a povestit cu lacrimi în ochi Nicu Pătru. Aşa a început totul. Apoi, la trei ani, a avut primele crize epileptice. Ajunsese, într-o perioadă să aibă şi zece crize pe zi. „Am fost nevoiţi să renunţăm la tratamentul de recuperare, pe care îl urma în acea perioadă, pentru că Paul nu mai reuşea să facă faţă, deoarece avea câte trei, patru crize de epilepsie pe zi. Era foarte obosit şi nu ne mai primea nimeni cu el la recuperare“, a mai povestit tatăl copilului.

 

Mai are nevoie de 12.000 de dolari
pentru operaţie

 

Au urmat ani grei atât pentru părinţi, cât şi pentru băieţel. După mai multe tratamente făcute la clinici de specialitate din ţară, de aproape un an, copilul nu a mai făcut nici o criză de epilepsie. „Paul nu a mers niciodată pe picioare. Toată viaţa lui a stat în pat. Cu toate acestea, este un copil receptiv şi foarte atent la tot ceea ce se întâmplă în jurul lui. Intelectul său este slab, dar se chinuie să pronunţe anumite cuvinte pe care le-a învăţat de-a lungul timpului“, a adăugat Nicu Pătru.

După ce au consultat zeci de medici specialişti din ţară, părinţii lui Paul au aflat că fiul lor poate fi salvat printr-o operaţie care se face doar în străinătate. Salvarea lui Paul constă în efectuarea unei operaţii cu celule stem, intervenţie chirurgicală care se poate efectua decât în China şi care costă 20.000 de dolari. „Noi am plătit deja un acont de 4.000 de dolari şi au reuşit să mai strângem încă 4.000, dar, din păcate, nu mai avem de unde să punem şi restul de bani. Dosarul băiatului a fost studiat de medicii din China, care l-au programat pentru operaţie în perioada 1-20 mai 2008. Chiar dacă această operaţie nu ar duce la vindecarea completă a micuţului, ea ar contribui serios la transformarea lui într-un copil cât de cât normal şi ar avea şanse să meargă“, a spus tatăl băiatului.

Oamenii cu suflet mare care au posibilitatea de a da din puţinul lor pentru ca băiatul să poată face această operaţie, care i-ar putea schimba viaţa, pot depune orice sumă de bani la conturile deschise la BCR Râmnicu Vâlcea:

RO 52RNCB263066408700001 – EUR;

RO 07RNCB0318066408700001 – ROL;

RO 025 RNCB0263066408700002 – dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS