15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn miliardar de top 300 schimbă imaginea Petroşaniului

Un miliardar de top 300 schimbă imaginea Petroşaniului

Centrul municipiului Petroşani va fi modernizat de o firmă controlată de omul de afaceri Alin Simota, patronul echipei de fotbal Jiul Petroşani, miliardar de top 300. Contractul este de peste trei milioane de lei, iar omul de afaceri spune că va lucra cu profesionişti. „Noi suntem pregătiţi, venim cu pietrari profesionişti, care au făcut Piaţa Centrală din Sibiu, dar şi pe cea din Craiova. Este un efort mare, piatra este scumpă şi trebuie să lucrăm inteligent“, a declarat Simota.

Lucrarea este cea mai mare realizată în Valea Jiului după 1989, atât ca întindere, cât şi ca valoare. Ea cuprinde o suprafaţă de câteva zeci de mii de metri pătraţi şi va transforma în totalitate actualul centru al municipiului Petroşani, în care este interzisă circulaţia autovehiculelor. Proiectul include modernizarea zonei pietonale cu pavaj special din piatră, construirea unui spaţiu de agrement şi amenajarea a trei parcări.

Conform proiectului, zona de agrement prevede transformarea unei suprafeţe de peste 21.000 de metri pătraţi într-un loc de promenadă în care vor fi amplasaţi peste 100 de stâlpi de iluminat ornamentali şi 80 de băncuţe din structură de beton şi lemn. Centrul civic va fi delimitat de pavele speciale, iar de o parte şi de alta vor fi amenajate 160 de locuri de parcare.

Datorită importanţei şi anvergurii lucrărilor, autorităţile locale au prevăzut în contract o serie de condiţii extrem de dure şi termene precise, pe care trebuie să le îndeplinească firma.

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, declară că din momentul începerii lucrărilor, în perioada următoare, firma are un grafic de lucrări săptămânale şi un termen de execuţie de zece luni. Nerespectarea termenelor din contract atrage sancţiuni dure pentru firmă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS