5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn afacerist îi sfătuieşte pe tineri să emigreze

Un afacerist îi sfătuieşte pe tineri să emigreze

A muncit cinci ani pe un tir în Italia pentru a-şi deschide o afacere în România. A reuşit să achiziţioneze un teren, respectând legea, însă de patru ani se luptă cu Oficiul de Cadastru pentru intabularea proprietăţii.

 

Dezamăgit şi sătul să umble în van pe la uşile autorităţilor din judeţul Gorj, Romeo Ecobici, de 29 de ani, a intrat ieri în greva foamei. Tânărul a muncit vreme de cinci ani în Italia pentru a face rost de bani. Intenţiona ca, odată întors acasă, să înceapă lucrările la o pensiune turistică.

Bărbatul a povestit plin de amărăciune greutăţile prin care a trecut. „În 2004, după ce am studiat legile îndelung, am aflat că un teren care se află în proprietatea statului poate trece în proprietate privată dacă pe el se vor construi obiective turistice. Un teren de 200 de metri pătraţi din cadrul Ocolului Silvic Peşteana a fost scos din domeniul forestier şi apoi l-am cumpărat cu 40 de milioane de lei vechi. Am obţinut şi avizul Ministerului Agriculturii şi Pădurilor. Tranzacţia s-a desfăşurat în conformitate cu legea. Primăria nu mi-a recunoscut dreptul de proprietate, am mers la Bucureşti şi cei de la minister le-au trimis o adresă prin care le-au spus că tranzacţia este legală“, a afirmat tânărul întreprinzător.

Îi este refuzată intabularea terenului

A umblat luni de zile pe la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Gorj pentru a-şi intabula terenul. „Cei de la Cadastru nu vor să-mi intabuleze terenul pe care aş vrea să încep să construiesc pensiunea turistică. Cred că sunt foarte multe interese în acea zonă din Bâlteni, poate mai vor şi alţii să construiască acolo. Este atâta nedreptate în acest judeţ! Sunt sătul! Cum este posibil ca o tranzacţie legală şi recunoscută de Ministerul Agriculturii să nu fie recunoscută de Cadastrul din Gorj? Cei de la Cadastru nu mi-au spus clar de ce refuză intabularea. Am încercat să fac plângere la prefectură, dar nu se poate. Nu ştiu la cine să mai apelez pentru a-mi face dreptate. În ţara asta mori cu dreptatea în mână! Să faci afaceri curate în România este imposibil! Nu pot să construiesc, nu pot să fac nimic din cauza celor de la Cadastru“, a spus Romeo Ecobici.

A muncit în Italia ca să facă afaceri în Gorj

Tânărul de 29 de ani din comuna Bâlteni a muncit împreună cu soţia sa vreme de cinci ani în Italia. Au plecat în străinătate pentru a face rost de bani ca să deschidă pensiunea. „Am mai făcut rost de încă 800 de metri pătraţi de teren, astfel încât să am 1.000 de metri pătraţi şi să pot solicita fonduri europene pentru dezvoltare rurală. Nu pot să demarez lucrările pentru că nu am terenul înscris la Cadastru. Cu toate că am acte, documente care dovedesc că am dreptate, nu pot să fac nimic. O să stau în greva foamei până când mi se va face dreptate“, a declarat Romeo Ecobici.

„Nu vă mai întoarceţi în România!“

„Sunt profund dezamăgit de felul în care merg lucrurile în ţara asta. Regret că m-am întors aici. I-aş sfătui pe tinerii care muncesc în străinătate să rămână acolo. Nu vă mai întoarceţi în România! Este prea multă mafie aici. Pleci dincolo cu gândul că vei face bani ca să te întorci în locurile natale şi să te apuci de afaceri. Dar nu poţi, pentru că nu te sprijină nimeni. Voi merge până la Curtea Drepturilor Omului! Poate îmi vor face dreptate. Degeaba am o firmă, sunt tânăr şi vreau să fac afaceri…, nu-mi permit cei de la Cadastru“, a spus cu tristeţe tânărul afacerist.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII