16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTătucul Mischie îşi reneagă „pruncii“

Tătucul Mischie îşi reneagă „pruncii“

Nicolae Mischie a plâns ieri, la prima conferinţă de presă susţinută în calitate de preşedinte al PNG Gorj. El şi-a acuzat de ingratitudine şi lăcomie foştii colegi de partid, a vorbit despre ţelurile electorale şi a făcut o donaţie consistentă.

 

Fostul baron de Gorj a dat citire unui comunicat conceput de el, în care prezenta motivele plecării din PSD şi reproşurile aduse foştilor colegi de partid care i-au luat locul. Vizibil emoţionat, Mischie a lăcrimat şi şi-a dat jos de câteva ori ochelarii pentru a se şterge la ochi. El a lansat o serie de acuzaţii la adresa actualei conduceri a PSD Gorj: „Mă simt obligat să aduc la cunoştinţa gorjenilor, cu regret, că am luat hotărârea să părăsesc Partidul Social Democrat şi organizaţia PSD Gorj, deşi sunt membru fondator al acestora. Aşa se întâmplă când copiii iresponsabili şi necuviincioşi, precum Florin Cârciumaru (preşedinte al PSD Gorj şi primar al municipiului Târgu Jiu – n.r.), Ion Călinoiu (prim-vicepreşedinte al PSD Gorj şi preşedinte al consiliului judeţean – n.r.), Ion Florescu (senator PSD de Gorj – n.r.), Victor Ponta şi alţii îşi alungă părinţii din propria casă politică, înfruptându-se cu neruşinare din merindele pentru procurarea cărora s-au dovedit a fi neputincioşi, răi şi aroganţi. Venind la «masa gata pusă», hrăpăreţii nesătui, cu sprijinul şi netrebnicia unora de la centru, au uitat să se mai ridice, considerând că e mai uşor să-şi însuşească munca altora decât să muncească ei“.

Mischie le-a declarat război foştilor colegi din PSD

Nicolae Mischie şi-a ameninţat foştii colegi de partid că-i va depăşi la alegeri: „Nicolae Mischie şi echipa de la PNG le va dovedi că-i va surclasa într-o perioadă relativ scurtă. Promitem să desfăşurăm o luptă susţinută şi corectă (…) Îi asigur că am muniţie suficientă“. Mischie spune că a fost sunat de multe persoane din cadrul PSD, în special de tineri: „M-a bucurat faptul că am fost sunat de tineri, care, pe lângă faptul că m-au felicitat, au lansat apelul să nu îi uit. Eu nu îi uit, pentru că nu au nici o vină că au început să fie hăituiţi tocmai de persoanele care nu au contribuit cu nimic la dezvoltarea partidului“.

Fostul lider pesedist l-a acuzat pe Ion Călinoiu că o firmă de care nu este străin, Consorţiul, a efectuat mai multe lucrări finanţate de consiliul judeţean: „Am aflat de aceste afaceri doar în ultimele luni de mandat şi de asta nu am făcut nimic public“.

Obiectivul lui Mischie la alegeri: 12%

Nicolae Mischie a afirmat că, în calitate de preşedinte interimar al PNG Gorj, îşi propune ca filiala să câştige la viitoarele alegeri locale 13% din mandatele de primari şi consilieri locali din judeţ. „Sigur că am discutat ce trebuie să facem şi cu ce pentru a face o figură frumoasă la locale şi am fost asigurat că vom primi tot sprijinul necesar. Sunt cotizaţiile membrilor noştri, vom aduce şi noi bani de acasă, dar domnul Becali ne-a asigurat de toată susţinerea“, a precizat Mischie.

Proaspătul preşedinte al PNG Gorj a mai spus că Becali a lăsat la întâlnirea de sâmbătă cu colegii săi de partid suma de 10.000 de euro, cu care să fie premiate filialele care au obţinut rezultate de peste 15 la sută la alegerile europarlamentare.

Mischie a precizat că de astăzi va trece la organizarea filialelor din judeţ şi că foşti colegi de-ai săi din PSD vor să îl urmeze la PNG.

Doi primari PSD vor candida din partea PNG

Noul preşedinte al PNG a anunţat că doi primari gorjeni ai PSD vor candida din partea PNG. Este vorba de edilul oraşului Bumbeşti Jiu, Ion Stănculete, şi de cel al comunei Albeni, Emil Mitru, care nu se mai regăseau pe lista de candidaţi a PSD. „Primarii PSD sunt nemulţumiţi de faptul că sunt trataţi în interiorul organizaţiei ca nişte persoane străine“, a spus Nicolae Mischie, care este sigur că şi alţi pesedişti vor veni alături de el în PNG.

Vili Pasăre, fostul preşedinte al organizaţiei, care acum ocupă funcţia de preşedinte executiv, a spus că PNG vrea să promoveze cinci actuali viceprimari, care vor candida pentru funcţia de primar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS