22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPregătirile pentru concursul de directori, în linie dreaptă

Pregătirile pentru concursul de directori, în linie dreaptă

Candidaţii îşi vor disputa, la sfârşitul lunii, 75 de posturi de conducere în şcolile din judeţul Olt.

 

 

OLT. Mai sunt doar trei zile în care cadrele didactice se pot înscrie la concursul pentru ocuparea celor 75 de posturi de directori şi directori adjuncţi la şcolile şi grădiniţele din Olt. În prezent, acestea sunt ocupate fie de cadre didactice pensionabile, de institutori ce nu au dreptul să se prezinte la concurs, fie de directori cu mandate de ocupare a postului expirate sau de profesori care nu s-au prezentat la concurs pentru ocuparea funcţiei în care sunt în prezent.

Au fost scoase la concurs 64 de posturi de director general şi 11 de director adjunct. Aproape 50 dintre ele sunt la şcolile generale din judeţ. Şapte posturi sunt la şcolile de arte şi meserii, opt – la grădiniţe şi tot opt – la licee şi grupuri şcolare. Cele mai multe posturi, 54, sunt în mediul rural şi 21 la şcolile din oraşe. În Slatina, opt dintre instituţiile de învăţământ sunt conduse acum de directori care nu au fost numiţi în funcţie în urma unui concurs. Este şi cazul Colegiului Naţional „Radu Greceanu“, dar şi al Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“.

 

„Eventualii candidaţi se tem de seniorii de drept“

 

În prezent, la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Olt se primesc dosarele de înscriere ale candidaţilor, etapă ce se va încheia pe 14 martie. Pe 17 martie, la sediul ISJ, vor fi afişate graficul desfăşurării concursului pe zile şi lista candidaţilor înscrişi. Graficul va ajunge la Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, urmând ca pe 22 martie să fie decise comisia şi subcomisiile de concurs şi contestaţii. Probele vor avea loc în perioada 24-31 martie.

Potrivit inspectorului-şef al ISJ, Nicolae Drăghici, la concurs se vor prezenta, în majoritatea cazurilor, tot persoanele care sunt deja angajate pe posturile respective. „Eventualii candidaţi se tem de seniorii de drept“, a spus ieri Drăghici.

Cadrele didactice care şi-ar dori să candideze alături de cei care sunt deja la conducerea instituţiilor de învăţământ renunţă repede la idee, întrucât se tem că, dacă vor concura alături de actualii lor superiori şi vor pierde, vor ajunge apoi victime ale răzbunării „seniorilor“.

Deşi a fost anunţat iniţial pentru toamna anului trecut, concursul a fost amânat, printr-o decizie a MECT, pentru luna martie a acestui an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS