16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjManifestări de comemorare a lui Brâncuşi la Paris

Manifestări de comemorare a lui Brâncuşi la Paris

Primăria municipiului Târgu Jiu va organiza, la Paris, o serie de manifestări culturale prilejuite de comemorarea a 51 de ani de la intrarea în eternitate a părintelui sculpturii moderne, Constantin Brâncuşi. Sâmbătă, 15 martie, la cimitirul din Montparnasse, va avea loc o slujbă de pomenire la mormântul lui Brâncuşi.

Manifestările vor continua şi a doua zi, când la Biserica Ortodoxă Română din Paris se va desfăşura Sfânta Liturghie şi se vor susţine alocuţiuni în memoria marelui sculptor şi se va lansa cartea „Brâncuşi – religiozitate, filosofie şi artă“ a autorului Sorin Lory Buliga, directorul Centrului de Artă şi Cultură „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu. La final se va ţine parastasul de pomenire a lui Constantin Brâncuşi şi un moment cultural constând în distribuirea unor reviste de cultură şi prezentarea unor obiceiuri gorjene.

La aceste acţiuni vor participa Înalt Prea Sfinţia Sa Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale, reprezentantul Ambasadei României la Paris şi cel al Muzeului de Artă Modernă „Georges Pompidou“ şi un grup de oameni de cultură, artişti şi profesori din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU