15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAmbulanţa vâlceană, în haine noi

Ambulanţa vâlceană, în haine noi

La sediul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Vâlcea au fost inaugurate joi dispeceratul, compartimentul special pentru cadrele medicale, dar şi birourile de la etajul al doilea al clădirii. Serviciul de Ambulanţă funcţionează într-o clădire mai veche. Investiţia a fost făcută cu bani de la Consiliul Judeţean Vâlcea, care a alocat pentru acest proiect 700 de milioane de lei vechi.

La eveniment au participat Dumitru Buşe, preşedintele Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea, Cristian Buican, vicepreşedintele CJ, Adriana Gheniţă, directoarea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), Alexandru Maiorescu, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Vâlcea, dar şi medici şi asistenţi din cadrul SJA.

„Serviciul Judeţean de Ambulanţă avea nevoie de o schimbare, iar pe această cale le mulţumim celor de la consiliul judeţean pentru că s-au implicat în acest proiect.

Sperăm ca de acum înainte calitatea serviciilor de urgenţă să crească“, a declarat Adriana Gheniţă, directoarea Autorităţii de Sănătate Publică. În prezent, în Vâlcea sunt 16 ambulanţe, dotate cu aparatură de ultimă generaţie. În luna iunie, SJA Vâlcea va mai primi opt maşini noi. „Din păcate, avem puţin personal la Serviciul de Ambulanţă. Sunt decât şapte medici care fac faţă cu greu solicitărilor bolnavilor. De aceea, am cerut Ministerului Sănătăţii suplimentarea posturilor“, a completat Adriana Gheniţă, directoarea ASP Vâlcea.

Deşi parterul şi etajul doi al clădirii au fost modernizate, lucrarea nu s-a încheiat, aşteptându-se ajutorul autorităţilor locale pentru terminarea proiectului.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS