25.1 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjA spart 23 de maşini într-o noapte

A spart 23 de maşini într-o noapte

Un băiat de 16 ani, din comuna gorjeană Padeş, a spartîntr-o noapte 23 de maşini, din oraşul Motru, fiind prins întâmplător de poliţie.

 

 

 

Un tânăr de 16 ani i-a lăsat pe poliţiştii gorjeni aproape fără replică, în momentul în care aceştia au stabilit că a comis 23 de spargeri într-o noapte, în localitatea Motru. M.C.I. locuieşte în comuna Padeş şi nu ar fi fost descoperit poate niciodată, dacă nu ar fi fost depistat întâmplător pe o stradă din Motru de o patrulă a poliţiştilor de la ordine publică. Incidentul s-a petrecut miercuri noapte, când patrula de poliţie a descoperit că persoane necunoscute pătrunseseră în interiorul a trei autoturisme din parcarea auto de lângă Casa Sindicatelor. Echipa de investigaţii trimisă la faţa locului a stabilit că maşinile fuseseră deschise cu chei potrivite. În timpul cercetărilor, altă patrulă de poliţie l-a depistat pe minorul M.C.I. pe altă stradă. Fiind cunoscut cu antecedente, poliţiştii
l-au percheziţionat pe suspect şi au găsit asupra acestuia o cameră digitală şi un set de chei de portieră. Întrucât nu a putut justifica provenienţa camerei, tânărul a fost condus la sediul poliţiei, pentru continuarea cercetărilor.

 

Folosea chei potrivite

 

Între timp, unul dintre proprietarii maşinilor sparte a anunţat la poliţie că i-a fost furată o cameră digitală, aceeaşi care fusese găsită la micul spărgător. Băiatul a recunoscut că în noaptea de 5 spre 6 martie a spart 14 autoturisme din Motru, deschizând portierele cu chei potrivite. Anchetatorii au stabilit însă că numărul maşinilor sparte se ridică la 23, minorul preferându-le în special pe cele autohtone şi fără sisteme antiefracţie. Camera foto digitală intenţiona să o vândă, pentru a face rost de bani să plece în alte localităţi. De asemenea, conform datelor poliţiei, anul trecut, minorul a mai comis trei furturi din două autoturisme şi dintr-o locuinţă din comuna natală Padeş. Valoarea bunurilor şi a banilor furaţi se ridică la 1.220 de lei. După ce a fost reţinut cu ordonanţă, băiatul a fost arestat, în baza unui mandat emis pe zece zile de Judecătoria Motru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII