15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalŞefii minerilor plătesc petrecerile prin compensare

Şefii minerilor plătesc petrecerile prin compensare

Şefii minerilor din Valea Jiului au găsit o metodă originală să-şi deconteze chefurile pe care le organizează la cabanele din împrejurimi: prin compensare cu energie electrică.

 

 

Totul a ieşit la iveală după ce Exploatarea Minieră Livezeni a transmis unei firme, ce deţine un motel în apropierea masivului Parâng, faptul că nu şi-a plătit factura pentru energie în sumă de 161,66 lei.

La rândul său, administratorul societăţii Crisaldo Impex, Ionel Dobre, a transmis o notificare conducerii Exploatării Miniere Livezeni, prin care atrage atenţia că unitatea are, de fapt, o restanţă de 5.039,23 lei, ca urmare a meselor festive organizate la motelul Popasul Haiducilor, ce aparţine societăţii. „Considerăm că acest mod de abordare nu este în concordanţă cu negocierile avute cu reprezentanţii EM Livezeni, atâta timp cât unitatea dumneavoastră are o restanţă la SC Cristaldo Impex de peste 5.000 de lei. Suma provine prin neplata facturii nr. 068437/08/11.07.2006 (…)“, arată administratorul.

Potrivit lui Ionel Dobre, fost şef al Poliţiei Municipiului Petroşani, în cazul altei mese festive, reprezentanţii minerilor ar fi solicitat să achite consumaţia prin compensare cu energie. „Reprezentanţii EM Livezeni care au organizat a doua masă festivă ne-au rugat să nu emitem factura, lucru pe care l-am respectat. În schimb, ne-am înţeles să compensăm plata energiei electrice cu suma neachitată, lucru care nu s-a respectat (…) Până în prezent nu am primit nici un răspuns din partea dumneavoastră şi nici compensarea nu s-a realizat“, mai arată Dobre într-o notificare către directorul Minei Livezeni.

Ancheta CNH nu a găsit nimic

 

Administraţia Companiei Naţionale a Huilei neagă aceste informaţii. Potrivit directorului general al CNH, Daniel Surulescu, în urma anchetei Corpului de Control al instituţiei, nu s-a confirmat faptul că persoanele care au organizat mesele festive în cursul anului 2006 să fi solicitat administratorului cabanei Popasul Haiducilor să nu emită factura pentru consumaţia făcută, urmând ca plata să se efectueze prin compensare cu energie electrică. „Nu a fost cazul aplicării de sancţiuni vreunei persoane. A fost făcută doar recomandarea ca pe viitor, pentru mesele festive organizate de angajaţii EM Livezeni, să se solicite documente care să ateste plata consumaţiilor pentru a se evita confuziile“, a conchis Surulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS