22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalReţea de traficanţi de ţigări netimbrate, anihilată

Reţea de traficanţi de ţigări netimbrate, anihilată

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au reuşit să anihileze o reţea de traficanţi de ţigări netimbrate, care acţionau în judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Caraş-Severin. Acţiunea în forţă a oamenilor legii a vizat depozitele contrabandiştilor şi a avut ca rezultat confiscarea a aproape 70.000 de pachete de ţigări.

O reţea de traficanţi de ţigări netimbrate, care acţionau în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj şi Gorj, a fost destructurată marţi de poliţiştii de frontieră mehedinţeni, cu ajutorul jandarmilor doljeni. Grupul era format din zece membri, care aveau roluri bine stabilite în traficul, depozitarea şi comercializarea ţigărilor pe piaţa neagră.

 

Percheziţii în cinci localităţi

 

Grupul a fost supravegheat timp de trei luni, iar marţi, după ce poliţiştii au obţinut informaţii despre existenţa unor depozite clandestine de ţigări netimbrate pe raza mai multor municipii, s-a trecut la percheziţionarea lor. Acţiunea a avut loc marţi, între orele 6.30 şi 20.00, când poliţiştii de frontieră mehedinţeni au descins în nouă locaţii, deţinute de traficanţi în localităţile Reşiţa, Oraviţa, Drobeta Turnu Severin, Craiova şi Motru, folosite de aceştia ca depozite ilegale.

Conform reprezentanţilor Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, în judeţul Dolj au fost vizate domiciliile Elenei Lungu din Craiova, acasă la aceasta fiind găsite 230 de pachete de ţigări netimbrate. La domiciliul din Bănie al lui Mircea Flory au fost găsite 4.288 de pachete, iar în Piaţa Centrală, la punctul de lucru al SC ANAMAGDA COM SRL, aparţinând Georgetei Flory, soţia lui Mircea, au mai fost găsite 381. În comuna Teasc, la locuinţa lui Ion Geantă, au fost descoperite 10.000 de pachete de ţigări netimbrate, de diferite mărci.

În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea confiscării 69.988 de pachete de ţigări netimbrate, un pistol cu aer comprimat neînregistrat în evidenţele poliţiei şi trei autoturisme folosite în activitatea infracţională. Valoarea totală a ţigărilor confiscate se ridică la aproximativ 70.000 de euro.

 

Controale şi în trafic

 

Acţiunea oamenilor legii a vizat şi membrii grupului care se ocupau cu transportul ţigărilor netimbrate. Tot marţi, poliţiştii de frontieră mehedinţeni l-au prins în flagrant, în Drobeta Turnu Severin, pe Marian M., din Slatina – Olt, care transporta cu un Audi 10.998 de pachete de ţigări netimbrate marca Ronson.

A mai fost prins şi Cristian M., din Slatina, care transporta cu un Opel Vectra alte 5.000 de pachete. „S-a stabilit că ţigările erau achiziţionate din partea de vest a ţării, după care erau depozitate şi vândute în Mehedinţi, Dolj, Caraş-Severin şi Gorj“, a declarat comisar-şef de poliţie Pera Valeriu, purtător de cuvânt în cadrul IJPF Mehedinţi.

Toţi membrii reţelei sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă şi evaziune fiscală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII