15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConcurs pentru cea mai curată comună

Concurs pentru cea mai curată comună

GORJ. Consiliul Judeţean (CJ) Gorj a iniţiat, pentru acest an, un concurs cu premii privind asigurarea şi păstrarea curăţeniei pe teritoriul localităţilor rurale, buna gospodărire şi respectarea normelor de igienă. Preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că vor intra în competiţie numai unităţile administrativ- teritoriale care fac parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară în domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare, constituită la nivel de judeţ.

Obiectivele întrecerii vizează, între altele, protecţia sănătăţii populaţiei, conservarea şi protecţia mediului, menţinerea în stare corespunzătoare a spaţiilor verzi şi a locurilor de agrement, respectarea documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism, precum şi a normelor privind executarea construcţiilor.

Criteriile de evaluare urmăresc întreţinerea, modernizarea şi repararea drumurilor comunale, amenajarea şi salubrizarea cursurilor de apă, a bălţilor şi malurilor acestora, înfiinţarea şi asigurarea bunei funcţionări a serviciilor de transport local de călători şi de salubritate, amenajarea unor locuri speciale de colectare şi depozitare a gunoaielor şi deşeurilor menajere.

Valoarea totală a premiilor ce vor fi acordate localităţilor situate pe locurile I, II şi III şi a unei menţiuni se ridică la 250.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU