19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPSD Dolj, sub lupa experţilor

PSD Dolj, sub lupa experţilor

Spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea organizaţia judeţeană a PSD va fi delimitat de un expert desemnat de magistraţi. Aceştia speră să rezolve litigiul dintre Direcţia Judeţeană de Cultură şi PSD Dolj, care îşi dispută de doi ani în instanţă o parte din suprafaţa ocupată de pesedişti.

Direcţia Judeţeană de Cultură a dat în judecată PSD în urmă cu doi ani, la presiunea ministerului de resort, care i-a reproşat directorului Dan Lupescu că nu a fost în stare să ocupe cei 200 mp daţi în administrare în 2001, prin hotărâre de guvern, la etajul Casei Pleşia din strada Kogălniceanu, unde are sediul şi PSD. Pesediştii au susţinut însă că au un contract de închiriere valabil, încheiat cu Biblioteca Naţională pentru o suprafaţă de 370 mp, cât măsoară etajul întâi al clădirii.

Un episod al litigiului dintre cele două părţi s-a consumat în această săptămână, când expertul desemnat de magistraţi să se ocupe de caz a sosit la sediul PSD pentru a vedea cum stau lucrurile. „Expertul a fost în această săptămână la PSD, a vrut să vadă încăperile şi a cerut de la cele două părţi, Direcţia de Cultură şi PSD, să vadă cadastrul. Noi nu avem aşa ceva şi se pare că nici PSD. Urmează să vină din nou săptămâna viitoare“, a spus Marcel Berendei, consilierul din cadrul direcţiei desemnat să asiste la expertiză.

 

Pesediştii spun că au contract valabil

 

Pesediştii consideră însă că au dreptul să ocupe tot etajul clădirii din Kogălniceanu, deoarece în actul prin care au închiriat spaţiul de la Biblioteca Naţională se specifică faptul că e vorba de 370 mp, adică suprafaţa întregului etaj. Reprezentanţii PSD susţin că, deşi biblioteca le-a trimis în 2006 o somaţie prin care cereau organizaţiei să părăsească imobilul pe motiv că sunt planificate reparaţii capitale, biblioteca le ia banii de chirie lunar. Consilierul judeţean PSD, Cristi Iovan, a declarat joi că, de doi ani, PSD plăteşte în fiecare lună chirie, ceea ce înseamnă că actul de închiriere este în continuare valabil. „Există un contract de închiriere a suprafeţei de 370 mp, încheiat între PDSR Dolj şi Biblioteca Naţională, care a fost prelungit an de an prin acordul părţilor. Deşi ni s-a trimis o somaţie prin care am fost anunţaţi să părăsim spaţiul, nouă ni se emite în continuare factură şi plătim lunar chirie. Din punctul nostru de vedere este un contract valabil odată ce ni se iau banii în fiecare lună. Nu contestăm însă faptul că există o hotărâre de guvern prin care direcţiei i-au fost daţi în administrare 200 mp“, a spus Cristi Iovan.

 

PSD Dolj a cerut spaţiu la primărie

 

În aşteptarea verdictului din instanţă, pesediştii doljeni au deja bagajele făcute. Preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, a declarat joi că a cerut deja Primăriei Craiova repartizarea unui spaţiu pentru organizaţia pe care o conduce. „Eu sunt chiar supărat pentru că unul dintre cele mai mari partide din Dolj riscă să ajungă în stradă. Ne-am adresat primăriei pentru un nou sediu şi aşteptăm să vedem. Procesul poate dura o perioadă mai lungă, însă la un moment dat vom fi nevoiţi să plecăm pentru că imobilul va intra în reparaţii capitale“, a spus Ion Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII