26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalConducerea CNH, cercetată penal

Conducerea CNH, cercetată penal

Directorul general al Companiei Naţionale a Huilei (CNH) din Petroşani, Daniel Surulescu, este cercetat penal pentru modul de utilizare a creditelor bugetare de care compania a beneficiat anul trecut. Alături de acesta, în dosar mai sunt cercetaţi directorul tehnic Mircea Ivan, directoarea economică Verginica Popescu şi directorul comercial Mihail Stoicescu. Poliţia a demarat cercetările după ce inspectorii Camerei de Conturi Hunedoara au descoperit, cu ocazia unui control la sediul CNH, o serie de aspecte de natură penală. Reprezentanţii Camerei de Conturi au sesizat DNA, iar procurorii au decis disjungerea dosarului, o parte fiind trimis la poliţie, pentru continuarea cercetărilor. „DNA a decis disjungerea dosarului referitor la CNH Petroşani. Pentru infracţiunile prevăzute de art. 10, litera c din Legea nr. 78 s-a decis neînceperea urmăririi penale, iar pentru cele prevăzute de art. 71 din Legea nr. 500 s-a decis declinarea competenţei cauzei disjunse în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani“, a declarat Danciu Roman, directorul Camerei de Conturi.

Adjunctul comandantului Poliţiei Petroşani, Constantin Stegărescu, a spus că dosarul face referire la cum ar fi fost folosiţi banii pentru investiţii, iar în cauză au demarat cercetările. „Am primit dosarul de la DNA, iar acum ne aflăm în faza cercetărilor“, a declarat Stegărescu.

Întreaga conducere a Companiei Naţionale a Huilei Petroşani a intrat în vizorul justiţiei după ce a fost acuzată că ar fi achiziţionat un utilaj minier în valoare de opt milioane de euro fără să aibă sursă de finanţare în momentul licitaţiei. Inspectorii Camerei de Conturi le-au imputat şefilor din CNH că ar fi achiziţionat piese de schimb postgaranţie în valoare de 400.000 de euro fără licitaţie. Totodată, inspectorii fiscali au mai descoperit că instalaţiile mecanizate achiziţionate de CNH nu aveau proiect de montaj, acţiunile de licitaţie au fost demarate fără existenţa surselor de finanţare sau a alocaţiilor bugetare, în schimb, compania avea datorii la bugetul de stat şi la furnizori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU