14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞi-a dat duhul în camera de detenţie

Şi-a dat duhul în camera de detenţie

Un deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă (PMS) Târgu Jiu a murit ieri în celula sa, cu doar câteva zile înainte de a intra la Comisia de eliberare condiţionată. Nicolae Bighirel, de 34 de ani, a fost găsit mort de colegii săi de detenţie. „La prânz, acesta se odihnea şi, când a fost mişcat de colegii de cameră pentru a merge la masă, au constatat că este mort. Nu a fost înregistrat, de unde a venit, cu nici o problemă medicală. În ultimul timp, a acuzat doar dureri la cap din cauza unei sinuzite“, a spus Eugen Simescu, directorul penitenciarului.

Procurorul Gheorghe Roibu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, a spus că nu s-au constatat urme de violenţă pe corpul celui decedat şi că, în urma primelor verificări efectuate de medicul închisorii, s-a constatat că nu a fost supus la acte de violenţă, iar decesul ar fi fost cauzat de un infarct.

Deţinutul a ajuns la Penitenciarul din Târgu Jiu în ultima zi a lunii ianuarie, pentru a se prezenta la un proces. Nicolae Bighirel era condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor şi mai avea câteva zile până când intra în Comisia de eliberare condiţionată.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS