12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNava eşuată, readusă pe şenal

Nava eşuată, readusă pe şenal

O navă eşuată marţi seară, care are în componenţă o barjă sub pavilion moldovenesc, pe un banc de nisip de lângă Ostrovul Chichinete, între localităţile Salcia şi Vraţa din Mehedinţi, la kilometrul fluvial 828,5, a fost readusă ieri dimineaţă pe şenal.

După ce s-a încercat aproape toată ziua de miercuri redresarea navei cu un împingător sub pavilion ucrainean, dar fără succes, ieri-dimineaţă, odată cu creşterea nivelului Dunării, problema a fost rezolvată. Reprezentantul Autorităţii Navale Teritoriale Drobeta Turnu Severin, Marinică Genovu, a declarat că navele, aflate sub pavilion moldovenesc, au putut să-şi reia cursa spre Portul Constanţa datorită operaţiunilor de salvare întreprinse de echipajul remorcherului ucrainean. „Întrucât s-a constatat că navele respective nu au fost avariate în urma impactului cu solul, li s-a permis să-şi continue drumul“, a precizat Genovu.

Şlepul motor Deva N şi barja au eşuat din cauza unei erori de pilotaj. Convoiul este încărcat cu 2.000 de tone de îngrăşăminte şi naviga pentru prima oară în această zonă a Dunării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS