Acasă Local Deficitul bugetar pe 2007 ar putea fi mai mic

Deficitul bugetar pe 2007 ar putea fi mai mic

-

Ministrul economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian, estimează că, după publicarea datelor finale cu privire la PIB-ul pe 2007, deficitul bugetar revizuit – calculat după metodologia europeană – ar putea fi de 2,5% din PIB, faţă de 2,6 – 2,7%, cât se anunţase în ianuarie. „Deficitul bugetar revizuit, pe 2007, a fost de 2,6% din PIB-ul preliminar. Iar cel al administraţiei centrale a fost de 1,5-1,6% din PIB“, a spus oficialul MEF, cifrele fiind aproape de estimările pe care le-a revizuit în noiembrie.

Vosganian a explicat că aproape 0,5% din deficitul bugetar îl reprezintă despăgubirile pe care CEC le va acorda deponenţilor pentru achiziţionarea de Dacii, dar că acesta este acoperit de emisiunea de titluri de stat, făcută de MEF la sfârşitul anului trecut. Alte 0,5 procente din deficitul bugetar sunt reprezentate de emisiunile de obligaţiuni şi de împrumuturile municipalităţilor, a adăugat ministrul.

Pentru 2008, România ţinteşte un deficit bugetar de 2,7% din PIB, dar Comisia Europeană a arătat că, în conformitate cu calculele sale, deficitul României ar putea depăşi plafonul de 3% prevăzut de Tratatul de la Maastricht.

După 2010, deficitul bugetar trebuie să fie sub 1%, după metodologia europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

1 COMENTARIU

Liga 3 / Universitatea II Craiova are meci greu cu Flacăra Moreni

Echipa secundă a Universităţii Craiova întâlneşte vineri, de la ora 14.00 (live text pe gds.ro/sport), pe stadionul „Extensiv“, pe Flacăra Moreni. Partida...

Programul de înscriere pentru rezidenţiat, prelungit

Programul de înscriere pentru examenul de rezidenţiat la direcţiile de sănătate publică a fost prelungit de către Ministerul Sănătăţii. Candidaţii se vor...