22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Diversiune manipulativă“ contra „răpiri KGB-iste“

„Diversiune manipulativă“ contra „răpiri KGB-iste“


Campania electorală încinge spiritele între foştii aliaţi de la Dolj. În timp ce preşedintele liberal Mario Ovidiu Oprea i-a acuzat ieri pe pedelişti că fac mărţişoare cu primarii PNL, secretarul PD-L Gelu Vişan îi încriminează pe liberali de practici KGB-iste cu angajaţii pedelişti de la Direcţia Silvică.

 

Liberalii au acuzat PD-L de folosirea unei strategii de campanie care intră mai degrabă în categoria „diversiune manipulativă“. Preşedintele PNL Dolj, Mario Ovidiu Oprea, a declarat ieri că, în localităţile doljene ai căror edili sunt liberali, pedeliştii au fabricat mărţişoare cu numele primarilor liberali şi sigla PD-L, astfel încât oamenii sunt convinşi că primarul lor a trecut la formaţiunea condusă în Dolj de Radu Berceanu. „PD-L a comandat mărţişoare în localităţi cu primari liberali, pe care sunt scrise numele primarului şi pe fond PD-L“, a spus Mario Oprea, dând ca exemplu cazul din Coţofenii din Faţă.

 

Vişan cere demisia directorului Gioancă

 

La auzul acuzaţiilor, nici pedeliştii nu s-au lăsat mai prejos şi au venit la rândul lor cu reclamaţii. Gelu Vişan, secretarul general al PD-L Dolj, a cerut ieri demisia directorului Direcţiei Silvice, Eugen Gioancă, pe motiv că acesta ar fi obligat mai mulţi angajaţi ai direcţiei pe care o conduce să semneze adeziuni la PNL, deşi sunt membri cu acte în regulă şi chiar candidaţi ai PD-L. Consilierul judeţean a folosit drept exemplu cazul candidatului PD-L de la Vela, Doru Vasilescu, care ar fi fost dus în sediul PNL de Gioancă sub ameninţarea că-şi va pierde slujba. „Nu am făcut nici un mărţişor cu primarii PNL. Le e necaz că facem acţiuni de 1 Martie. Mario Oprea şi măreţul Mihai Voicu au ordonat directorului Direcţiei Silvice să cheme membrii PD-L care activează pe funcţii la direcţie şi să îi oblige să intre în PNL. E cazul lui Doru Vasilescu, candidatul nostru de la Vela, care a fost luat pe sus şi dus la sediul PNL, la întâlnire cu Mario Oprea şi Voicu. I-au spus să candideze din partea PNL şi omul a venit disperat la mine. Există alt caz asemănător, cu fratele candidatului nostru de la Mischii, Ilie Popa. PD-L îi cere demisia acestui vestit lăutar Gioancă. Sesizez public Regia Naţională a Pădurilor să nu se mai practice astfel de lucruri pentru că oameni care au fost puşi la direcţie să facă o treabă se ocupă de alte lucruri“, a spus Vişan, care a precizat că directorul Gioancă a ordonat controale doar la pădurarii pedelişti.

În replică la afirmaţiile făcute de Vişan, directorul Eugen Gioancă a declarat că în această perioadă au fost declanşate controale pe linie de silvicultură, dar acestea nu au ca şi criteriu apartenenţa politică a pădurarilor. „Eu fac control în direcţia asta, nu ţin cont de culoarea politică. Nu facem aici decât politică forestieră, eu controlez toţi pădurarii. Doar dânşii au campanie de a lua membrii PNL“, a spus ieri Gioancă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII