13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmenzi usturătoare de la Garda de Mediu

Amenzi usturătoare de la Garda de Mediu

VÂLCEA. Comisarii de la Garda de Mediu Vâlcea au efectuat, în această lună, 70 de controale inopinate şi 26 planificate. În urma acestor acţiuni au fost aplicate 13 amenzi, în valoare de 150.000 de lei. „Cea mai mare amendă a primit-o firma SC INDOR GROUP SA, pentru desfăşurarea de acţiuni de dezmembrare pe platforma industrială a Uzinei de Sodă Govora. Aceştia au fost amendaţi cu 30.000 de lei, din cauza nerespectării legislaţiei privind regimul deşeurilor“, a declarat comisarul Ion Molea.

De câteva zile, a demarat un program de verificare în tot judeţul Vâlcea, acţiune care vizează starea de salubritate a cursurilor de apă. Aceasta se efectuează în parteneriat cu angajaţi de la Agenţia de Mediu şi Sectorul de Gospodărire a Apelor Vâlcea. „Am aplicat deja o amendă primarului din comuna Olanu şi două avertismente primăriilor Frânceşti şi Tomşani. Aceştia trebuie să se mobilizeze şi să respecte normele privind salubritatea cursurilor de apă“, a precizat Ion Molea.

Şi pentru că a început curăţenia de primăvară, inspectorii de mediu îi atenţionează pe vâlceni cu privire la arderea necontrolată a miriştilor. Pentru cei care încalcă legea, amenzile sunt usturătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS