19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPaul Valută, acuzat că a coordonat frauda de la BRD

Paul Valută, acuzat că a coordonat frauda de la BRD

Paul Valută a fost arestat preventiv ieri-dimineaţă pentru 29 de zile, fiind acuzat că a pus la cale „lovitura“ de aproximativ 2,2 milioane de euro de la BRD Craiova.

 

Jahani Farid, cunoscut în Craiova ca Paul Valută, fiindal şaselea reţinut în dosarul fraudei de aproximativ 2,2 milioane de euro de la BRD Craiova, a fost arestat preventiv ieri pentru 29 de zile. Mandatul a fost emis de magistraţii Tribunalului Timiş, la cererea procurorilor DIICOT Timiş. Paul Valută a fost reţinut luni de ofiţerii Biroului de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova, la cererea procurorilor din cadrul DIICOT Timiş, care instrumenteză dosarul fraudei de la o filială a BRD.

Reamintim că, la începutul acestei luni, Mihaela Rosana Biţu, operator ghişeu unic la o filială a BRD din Craiova, a fost arestată după ce a transferat fără autorizaţie echivalentul a 2,2 milioane de euro din conturile CEZ Distribuţie Craiova, utilizând fără drept parola de acces a directorului sucursalei. În acelaşi dosar au mai fost arestate preventiv alte patru persoane: Osman Tunc, cetăţean de origine turcă, Doru Meosu, Paul Vasile Mînzu şi craioveanul Eugen Florescu.

Paul Valută ar fi convins operatorul să comită frauda

Conform apărătorilor lui Jahani Farid, anchetatorii îşi susţin acuzaţiile de înşelăciune, furt, spălare de bani şi fals numai pe baza declaraţiei date de Mihaela Rosana Biţu, care a susţinut că a fost constrânsă de Paul Valută să sustragă parola directorului. „Clientul meu este acuzat că ar fi ameninţat-o pe angajata de la BRD şi ar fi convins-o să ia parola directorului, cu aproximativ o lună înainte ca aceasta să ia banii din conturi. Aceste acuzaţii se bazează numai pe declaraţia tinerei, iar anchetatorii nu au nici o probă“, a declarat Liviu Belulescu, avocatul lui Paul Valută.

Avocatul Belulescu a precizat că deja a fost făcut recurs împotriva măsurii de arestare preventivă emisă ieri-dimineaţă de Tribunalul Timiş. Recursul se va judeca mâine-dimineaţă, la Curtea de Apel Timiş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII