16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa patinoar, de Dragobete

La patinoar, de Dragobete

Patinoarul inaugurat de Primăria Slatina în decembrie anul trecut a fost deschis ieri, de Dragobete, pentru ultima oară în această iarnă. Accesul a fost liber şi nu s-a perceput nici taxa de trei lei pentru închirierea patinelor.

Doamnele şi domnişoarele au fost întâmpinate cu frezii de angajaţii primăriei, într-o adevărată zi de primăvară. „Nu mai putem să-l ţinem deschis, pentru că la temperaturi de peste zece grade Celsius gheaţa se topeşte. Teoretic, astăzi accesul este permis până târziu, în funcţie de dorinţa slătinenilor. Practic, în câteva ore va fi din ce în ce mai greu de patinat, pentru că s-a încălzit. Oricum, de acum vom folosi patinoarul ca pistă pentru role şi vom organiza aici spectacole cu diverse ocazii. Primele vor avea loc de 1 şi 8 Martie“, a declarat Ana Anghel, şefa Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat, care are în administrare patinoarul.

Puştii au fost primii care s-au grăbit să alunece pe gheaţă, cu gândul că nu mai au această ocazie până iarna viitoare. Slătinenii care n-au avut curaj să se dea cu patinele s-au bucurat ieri de spectacolul oferit de elevi de la Palatul Copiilor şi de liceenii care au fost prezenţi la patinoar şi de Valentine’s Day, dar au ţinut să petreacă şi sărbătoarea românească în acelaşi loc. S-au organizat din nou concursuri, s-au oferit şi premii constând în şepci şi echipament de protecţie. „Nu am deschis patinoarul pentru a înregistra profit, ci ne-am pus în gând să ne amortizăm cel puţin cheltuielile. Se observă însă o scădere a încasărilor în ultima perioadă. La început a fost foarte mare interesul, încasam şi 25-30 de milioane (de lei vechi – n.r.) pe zi, iar în ultima vreme încasările au fost de trei, patru milioane“, a mai spus Anghel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU