20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAngajări în masă pentru curăţenie

Angajări în masă pentru curăţenie

Regiile autonome şi serviciile publice din subordinea Primăriei Craiova îşi măresc organigramele cu 345 de posturi în 2008.

 

Cele mai multe angajări sunt preconizate de Regia Autonomă de Transport (RAT) Craiova, 150, care a inclus în organigrama pentru 2008 posturile necesare preluării atribuţiilor defunctei SC RAT Control SRL, respectiv vânzarea şi eliberarea de bilete şi abonamente de călătorie şi activitatea de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar. RAT ajunge astfel la cota 995. Cealaltă regie care îşi redimensionează semnificativ organigrama este Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL), care a desenat o schemă cu 95 de posturi mai grasă decât cea din 2007. Potrivit directorului executiv al RAADPFL, Ion Petre, creşterea este justificată de extinderea activităţilor pe care unitatea le-a primit în gestiune de la primărie. În 2008, regia va plăti 718 persoane. Prin includerea noilor posturi în organigramă, RAADPFL renunţă de fapt la angajările sezoniere. „Posturile suplimentare vor fi ocupate în baza contractelor de muncă pe perioadă determinată“, a precizat directorul Petre.

Serviciul Public de Salubritate vine tare din urmă cu 95 de locuri în plus faţă de 2007, ajungând la un stat de salarii cu 821 de poziţii. „În 2007, am primit în gestiune directă salubrizarea pe toată raza municipiului, unde intră şi activităţile de deszăpezire şi transport al zăpezii, de ecarisaj şi toate celelalte. Facem tot ce înseamnă salubrizare, mai puţin colectarea şi depozitarea deşeurilor toxice şi periculoase“, a spus directorul Salubrităţii, Sorin Ciobanu. El a mai precizat că 75 dintre ocupanţii celor 95 de posturi noi vor fi beneficiarii legii privind stimularea ocupării locurilor de muncă, pentru care statul acordă subvenţii unităţilor publice pentru care aceştia lucrează.

Termoficarea, cea mai bănoasă regie

Cele mai mari venituri în sistemul unităţilor subordonate administraţiei le vor avea în 2008 angajaţii Regiei Autonome de Termoficare Craiova, cu o medie de 1.660 de lei lunar. Ei sunt urmaţi de RAT, cu o medie de 1.440 de lei lunar, în coada listei la regii urmând RAADPFL, cu 975 de lei. La RAADPFL se înregistrează totuşi o creştere cu 163 de lei faţă de salariul mediu din 2007.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII