10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStrăzi supravegheate cu camere video

Străzi supravegheate cu camere video

Municipiul Râmnicu Vâlcea va fi supravegheat de 30 de camere de luat vederi instalate în tot oraşul şi conectate la dispeceratul Poliţiei.

 

 

VÂLCEA. La sediul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, în prezenţa directorului Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR, chestor de poliţie Bujor Florescu, a comisarului-şef de poliţie Mihai Călinescu, directorul Direcţiei Poliţiei de Ordine Publică, a conducerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vâlcea, precum şi a oficialităţilor locale, ieri a fost inaugurat un sistem de supraveghere care permite urmărirea evenimentelor stradale şi înregistrarea lor pe suport optic digital, în timp real. „Sistemul video oferă posibilitatea de a supraveghea în permanenţă zonele de interes conform cerinţelor de siguranţă stabilite de Corpul Naţional al Poliţiştilor – Consiliul Teritorial Vâlcea, utilizând camere video de performanţă ridicată, în acest mod asigurându-se o imagine de ansamblu şi totodată detaliată a evenimentelor stradale. Camerele video au moduri de lucru distincte, pe timp de zi şi de noapte, şi sunt prevăzute cu iluminatoare în infraroşu“, a declarat comisarul de poliţie Florian Marin, şeful IPJ Vâlcea.

Au fost instalate 30 de camere video AXIS, iar reţeaua de fibră optică aferentă transportului semnalelor la Dispeceratul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea are lungimea de aproximativ 17 kilometri. Practic, a fost construită o reţea de fibră optică metropolitană ce acoperă în mare parte zonele care prezintă pericol infracţional stradal. Camerele video sunt amplasate pe stâlpii de iluminat public sau pe zidurile clădirilor indicate de agenţii de proximitate zonali. Configuraţia şi poziţia camerelor video sunt făcute conform cerinţelor unui sistem de supraveghere, în vederea prevenirii, respectiv identificării fenomenelor infracţionale din municipiul Râmnicu Vâlcea. Proiectul reprezintă o reuşită a IPJ Vâlcea, în cooperare cu primăria municipiului şi Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII