20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţist în comă de gradul I

Poliţist în comă de gradul I

Ajutorul şefului de post de la Sârbii-Măgura şi secretarul primăriei din aceeaşi comună au fost implicaţi într-un accident de circulaţie petrecut luni seară, pe raza localităţii Priseaca.

 

OLT. Aceştia se deplasau dinspre Slatina către Scorniceşti cu un autoturism Dacia Nova, cu numărul de înmatriculare OT-77-LEX. Maşina era condusă de Cristian Năstase, de 31 de ani, iar pe scaunul din dreapta se afla poliţistul Roberto Voica, de 25 de ani, ambii din Slatina.

Din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, într-o
curbă, Cristian a pierdut controlul volanului, iar autoturismul a pătruns pe contrasens, intrând într-o Dacie Papuc, cu numărul OT-29-REL, condusă regulamentar de Viorel Popa, de 39 de ani, din Fălcoiu.

Impactul a fost extrem de violent. Resturi din cele două autoturisme s-au împrăştiat pe o distanţă de mai mulţi metri. Mai multe ambulanţe, pompierii, Descarcerarea şi echipaje de poliţie s-au deplasat la faţa locului. Ambii şoferi şi pasagerul din Dacia Nova au fost scoşi dintre fiarele contorsionate ale maşinilor de echipajul de la Descarcerare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), maiorul Cristian Croitoru, cei doi bărbaţi din Dacia Nova erau inconştienţi în momentul în care au fost scoşi din maşină. În accident a mai fost rănit şi Aurelian Dumitru Moraru, din Pleşoiu, pasager în Dacia Papuc. Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Conform medicului de la urgenţe, Ecaterina Buzău, Roberto Voica se afla în comă profundă şi a fost trimis la Spitalul de Urgenţă Craiova. Acesta a suferit un traumatism cranio-cerebral şi o fractură de antebraţ, iar ieri era în comă de gradul I. Cristian Năstase, diagnosticat cu comă de gradul I, a fost internat la Reanimare, iar ceilalţi doi bărbaţi din Dacia Papuc au fost internaţi la Ortopedie cu fracturi ale membrelor.

„Plecaseră de la serviciu. Nu ştiu de ce
s-au întors“

 

Lucian Tănase, primarul din Sârbii-Măgura, este şocat de incident. Edilul a spus că poliţistul şi secretarul primăriei plecaseră de la serviciu.

„Plecaseră de la serviciu la Slatina, că acolo locuiesc. Nu ştiu de ce s-au întors şi unde voiau să se ducă. Nu ştiu cum au ajuns pe contrasens“, a spus Lucian Tănase.

Poliţiştii au găsit în Dacia Nova mai multe cutii cu bere şi sticle cu vin. Unul dintre poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului pentru cercetări, Cristi Rădoi, a spus că vitezometrul Daciei Nova a rămas blocat la 79. Pentru că nu au putut fi testaţi cu aparatul alcooltest, din cauza stării grave în care se aflau, ambilor conducători auto le-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Circulaţia a fost oprită în zonă aproape o oră. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS