17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMoţiunea privind taxa auto, adoptată de Cameră

Moţiunea privind taxa auto, adoptată de Cameră

Camera Deputaţilor a adoptat ieri moţiunea simplă a PD-L „Anulaţi taxa de primă înmatriculare!“, cu 158 de voturi pentru, 89 împotrivă, şapte abţineri şi 11 voturi neexprimate.

Au votat pentru 63 dintre cei 74 de pesedişti, toţi cei 21 de deputaţi ai PRM prezenţi, 68 de pedelişti, un conservator, un reprezentant ai minorităţilor şi patru independenţi.

Doi pesedişti s-au împotrivit (Iuliu Nosa şi Alexandru Stănescu), cinci s-au abţinut (Ovidiu Brânzan, Filonaş Chiş, Mihai Dumitriu, Monalisa Găleteanu, Romeo Hanganu), iar patru nu au votat. Cea mai mare parte a deputaţilor minorităţilor – zece din 14 – au votat cu guvernul, în favoarea taxei auto şi împotriva moţiunii.

Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor sau Senatul poate adopta o moţiune simplă prin care să-şi exprime poziţia cu privire la o problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări. Regulamentul Camerei Deputaţilor prevede că, în cazul în care o moţiune simplă este aprobată, hotărârea Camerei se va trimite guvernului, care va ţine cont de poziţia exprimată în cuprinsul respectivei moţiuni.

„O dezbatere utilă, dar o procedură inutilă“

Ministrul economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat că a fost „o dezbatere utilă, dar o procedură inutilă“, întrucât executivul era pregătit să vină cu o modificare a taxei. Deşi moţiunea se referă la anularea taxei, Vosganian a susţinut că atitudinea majorităţii deputaţilor a fost pentru modificarea taxei, ceea ce guvernul a iniţiat deja, şi nu pentru anularea ei. „A fost o dezbatere utilă, dar o procedură inutilă pentru că, oricum, guvernul va modifica această taxă în foarte scurt timp“, a explicat ministrul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII