13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalS-au depus dosarele pentru gradaţiile de merit

S-au depus dosarele pentru gradaţiile de merit

Mai mult de 450 de dosare au fost depuse până vineri la Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, în vederea obţinerii gradaţiilor de merit, în condiţiile în care anul acesta ies din plată cele 154 acordate de echipa de inspectori a PSD în 2004. Numărul gradaţiilor pentru următorii patru ani va fi însă mai mare, în jur de 230, ca urmare a creşterii procentului din totalul de norme didactice. Chiar şi aşa, cadrele didactice vor fi relativ greu de mulţumit, cu atât mai mult în an electoral, când şi interesele sunt altele.

Cum era de aşteptat, cele mai multe dosare au venit din partea învăţătorilor – 74 şi educatorilor – 52. Destul de multe dosare au fost depuse de profesori de matematică – 35. Cei de educaţie fizică şi sport sunt următorii pe listă, cu 31 de dosare, urmaţi de profesorii care predau discipline tehnologice – 21, cei de fizică – 20, de limba şi literatura română şi latină – 18, de chimie – 16, de geografie – 14, de biologie – 11, maiştrii-instructori – zece, profesorii de istorie – nouă etc.

Din rândul celor care conduc unităţile şcolare cu personalitate juridică, 24 au optat pentru depunerea dosarului în vederea evaluării activităţii de director, deşi aveau şi posibilitatea obţinerii unei gradaţii de merit în calitate de profesor.

În această perioadă, dosarele sunt analizate de inspectorii de specialitate, apoi vor trece prin comisia paritară de la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean, iar pe 10 martie se va aproba lista punctajelor, urmând ca pe 13 martie să fie afişate la ISJ. În perioada 13-17 martie se pot depune contestaţiile la punctaj, care vor fi rezolvate până pe 21 martie. Conform declaraţiilor şefului Compartimentului Personal, inspector Cristian Miu, pe 24 martie se va hotărî câte gradaţii se acordă pentru fiecare disciplină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS