20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAvariaţi de primărie

Avariaţi de primărie

Angajaţii Primăriei Craiova, care au ieşit sâmbătă seară să „lupte“ cu stratul de zăpadă abia aşternut, au lăsat străzile pline de „victime“ – maşinile pe lângă care a trecut utilajul de deszăpezire.

Poliţiştii Secţiei 4 Craiova au fost sesizaţi duminică, de către Dragoş Dumitru, de 31 de ani, din localitate, că, în noaptea de 16 spre 17 februarie, i-a fost spart geamul de la portiera stânga spate a Citroenului său, care era parcat în faţa unui imobil de pe strada Păltiniş. Bărbatul a precizat că autorii sunt lucrători de la Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) din cadrul Primăriei Craiova, care au împrăştiat material antiderapant în acea noapte. Tot duminică, alt craiovean, Marcel Iulian, de 50 de ani, a sesizat poliţia că, în aceleaşi împrejurări, i-a fost spart geamul de la portiera stânga faţă a Renaultului său, care era parcat pe aceeaşi stradă. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au găsit, pe strada Păltiniş, pe o distanţă de aproximativ 75 de metri, alte şase autoturisme care aveau geamurile sparte, trei Dacii Logan, un Peugeot, un Mercedes şi un Ford. În maşinile ciuruite au fost găsite pietre provenite cel mai probabil de la materialul antiderapant aruncat de lucrătorii RAADPFL.

 

Despăgubiri pe bază de RCA

Reprezentanţii Primăriei Craiova au explicat că vina nu le aparţine în totalitate pentru cele întâmplate. „Pe acea stradă îngustă sunt foarte multe maşini parcate, iar utilajul a trecut foarte aproape de ele. Se poate ca şi nisipul să fi conţinut pietricele, pentru că nu se sparge un geam numai de la nisip“, a explicat Ion Petre, director general al RAADPFL. Acesta a mai spus că aceia care au rămas fără geamuri la maşini vor fi despăgubiţi pe baza poliţei de răspundere civilă a utilajului. Numărul exact al autoturismelor avariate de lucrătorii zeloşi ai primăriei nu se cunoaşte încă, acesta urmând să se stabilească după ce toţi păgubiţii vor solicita ca RAADPFL să le plătească daunele. Locatarii de pe strada Păltiniş spun că numărul „victimelor“ RAADPFL este destul de mare, incidente similare înregistrându-se şi pe alte străzi. „Cred că erau beţi, altfel nu îmi explic cum au reuşit să arunce cu nisip plin de pietre pe maşini şi pe garduri. Strada noastră şi strada Ştefan cel Mare au fost pline de cioburi după ce au trecut cei cu deszăpezirea. Din fericire, maşina mea a scăpat, însă cea din faţă şi cea din spate au geamurile sparte“, a povestit un craiovean care locuieşte pe strada Păltiniş. Până ieri, în jurul orei 16.00, la RAADPFL au ajuns cinci craioveni pentru a întocmi actele necesare despăgubirii. La Biroul Poliţiei Rutiere s-au prezentat, în ultimele două zile, 12 persoane care au solicitat autorizaţii de reparaţii pentru că aveau geamurile sparte la maşini.

Dosar penal pentru distrugere

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că în acest caz se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de distrugere. Din cei opt craioveni care şi-au găsit maşinile cu geamurile sparte pe strada Păltiniş numai unul a depus plângere la poliţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU