19.4 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalFabrică de 100 de milioane de dolari în Hunedoara

Fabrică de 100 de milioane de dolari în Hunedoara

O firmă americană, ce are parteneriate în SUA şi China, va investi începând din această primăvară în judeţul Hunedoara, la Deva, unde va construi cea mai mare fabrică de echipament medical din Europa. Acţionarul principal al companiei americane I.C. Medical Inc., Ioan Cosmescu, este originar din Hunedoara şi vrea să construiască la Deva o fabrică în care să investească 100 de milioane de dolari. Fabrica va produce echipamente destinate chirurgiei laparoscopice, electrochirurgiei şi chirurgiei clasice, şi vor fi create aproape 5.000 de locuri de muncă. „Pentru început, vom deschide o hală pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi şi vom angaja 100 de oameni. În următorii ani, vrem să ajungem la 5.000 de angajaţi şi vom deveni cea mai mare fabrică de echipamente medicale din Europa“, a spus Ioan Cosmescu.

Compania I.C. Medical Inc. a cumpărat 12 hectare de teren situate între Deva şi Hunedoara pe care va construi fabrica, dar şi un orăşel cu grădiniţă, magazine şi utilităţi pentru angajaţii firmei. „Fabrica va avea contracte pentru toată Europa, pentru că investitorul o va muta la Deva pe cea din China. Este vorba despre un om care a realizat foarte multe în acest domeniu, are o minte sclipitoare şi multe brevete de invenţie şi a dorit să vină aici şi să dezvolte piaţa pentru Europa“, a spus dr. Dan Magheru, director executiv al ASP Hunedoara.

Fabrica de echipamente medicale va deţine şi un institut de proiectare şi cercetare în domeniul medical.

Pentru judeţul Hunedoara, investiţia este de excepţie şi vine imediat după ce la Deva au ajuns şi chinezii care deţin cea mai mare fabrică de biciclete din Europa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII