10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Mariaj pe butuci

Războiul declaraţiilor dintre senatorul Radu Berceanu, preşedintele PD-L Dolj, şi deputatul Horaţiu Buzatu, prim-vicepreşedinte în cadrul aceleiaşi organizaţii, au luat ieri o nouă turnură.

 

După ce Buzatu a declarat că nu va deveni membru al grupului parlamentar PD-L până când sesizarea privind neregulile fuziunii din filiala de la Dolj nu se va rezolva în favoarea sa, Berceanu i-a reproşat ieri deputatului lipsa de implicare în activitatea de la partid. Printre nemulţumirile senatorului se numără faptul că Buzatu nu a predat baza de date de la fostul PLD, motiv pentru care nici până în prezent nu ştie numărul organizaţiilor cu care PLD a venit în fuziunea cu PD.

Alt motiv de reproş prezentat ieri de Berceanu se referă la contribuţia materială a lui Buzatu la bunăstarea organizaţiei judeţene PD-L, contribuţie despre care senatorul spune că a lipsit cu desăvârşire. Berceanu a ţinut să clarifice ieri şi scandalul de acum două săptămâni legat de conferinţa de presă anulată a deputatului Buzatu.

„Conferinţele de presă sunt activităţi ale partidului, l-am rugat să mă sune şi pe mine dacă vrea să facă o conferinţă. Din moment ce nu m-a sunat, am considerat că nu e conferinţă. Dacă vrei tu să faci conferinţe de presă, ca parlamentar independent, nu te împiedică nimeni. M-a sunat apoi foarte agitat şi mi-a spus: «Ce, îmi interzici să fac conferinţe de presă?» Baza de date n-am văzut-o de două luni şi jumătate, banii, 70 de milioane din suma forfetară, nu i-a adus, maşina de la parlament unde e?“, a spus Berceanu.

 

Buzatu: Berceanu se poartă ca socrii

 

Prim-vicepreşedintele Horaţiu Buzatu nu a dorit să comenteze ieri afirmaţiile făcute de şeful său pe linie de partid, limitându-se doar la a spune că Berceanu „se poartă ca socrii care îşi împart plapuma“. Buzatu a mai spus ieri că nu-şi va actualiza adeziunea la PD-L până când Comisia de Arbitraj a PD-L nu va analiza situaţia de la Dolj şi va da un răspuns favorabil.

„Nu vreau să intru în discuţii de cartier cu domnul Berceanu. Se poartă ca socrii care îşi împart plapuma şi ce mai au de împărţit. Ne cramponăm de lucruri mici, când important este să facem din această organizaţie una puternică, care să câştige alegerile locale“, a spus Buzatu.

Reamintim faptul că deputatul Buzatu a ameninţat joi că va pleca din PD-L şi din politică dacă nemulţumirile sale cu privire la dreptul de a organiza conferinţe de presă săptămânal, dar şi locurile pe care se vor regăsi foştii membri PLD pe listele de la alegerile locale nu vor fi rezolvate în favoarea sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII