27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjParcările din Târgu Jiu, transformate în târg auto

Parcările din Târgu Jiu, transformate în târg auto

Unele parcări din Târgu Jiu au fost transformate în târguri auto, în care comercianţii de autoturisme străine second hand aduse de peste hotare şi-au scos marfa la vânzare.

GORJ. Mai multe parcări din Târgu Jiu funcţionează ca târguri auto pentru comercianţii de autoturisme aduse de peste hotare. Cu toate că o mare parte din locuitorii municipiului Târgu Jiu se plâng de lipsa spaţiilor de parcare, alte categorii de cetăţeni din municipiu se bucură de un statut privilegiat faţă de ceilalţi contribuabili. Lipsa locurilor de parcare i-a determinat pe cei care conduc Primăria Târgu Jiu să lărgească străzile, tăind foarte mult din trotuare. Pe anumite porţiuni, circulaţia pietonală a fost dirijată pe alte trasee, până în apropiere de blocuri. De o lună şi jumătate însă, noile parcări apărute prin eliminarea unei părţi din trotuare, chiar până la lăţimea minimă legală de 120 de centimetri, s-au transformat în locuri de expoziţie pentru autoturisme second hand aduse din străinătate.

 

O stradă plină

 

Pe ambele sensuri de pe strada Victoriei din Târgu Jiu, din apropierea Băncii UNICREDIT şi până în zona restaurantului Ambasador, există zeci de maşini parcate şi care au în parbriz anunţuri de vânzare. Recent, Poliţia Comunitară a efectuat o verificare şi identificare a autoturismelor parcate ilegal pe strada Victoriei. „Noi aplicăm un autocolant pe parbriz în care le aducem la cunoştinţă că este ilegal ceea ce fac şi există o legislaţie şi o hotărâre de consiliu local, în baza cărora acţionăm. Se face o copie după acel autocolant, în care sunt trecute datele maşinii, numărul etc. Este ilegal să fie parcate autoturisme pentru a fi vândute. Amenda minimă este de 50 de lei. Până acum avem încasate 215 procese-verbale. Celor care nu vin să plătească le trimitem procesele-verbale la direcţiile de venituri de pe raza localităţilor unde sunt identificaţi proprietarii. Fie că este vorba de cei care le expun la vânzare sau cei care doar parchează ilegal“, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS