22.3 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPSD Gorj mizează pe primarii în exerciţiu

PSD Gorj mizează pe primarii în exerciţiu

Organizaţia Judeţeană a PSD Gorj a anunţat numele a 51 de candidaţi pentru posturile de primar din judeţ, majoritatea fiind edili în exerciţiu. Independentul Marian Rotaru a trecut la social-democraţi.

Şeful Consiliului Judeţean Gorj, pesedistul Ion Călinoiu, a anunţat, în conferinţa de presă de ieri a partidului, numele a 51 de candidaţi la posturile de primar din judeţ. Cei mai mulţi sunt primari în exerciţiu şi vor candida pentru al doilea sau al treilea mandat. Unii sunt chiar şi la al patrulea mandat, cum este cazul primăriţei din Ţânţăreni, Maria Vasilescu. Conducerea PSD Gorj nu vrea să rişte şi, acolo unde sondajele au dat ca sigură candidatura unui anumit edil, acesta a fost menţinut pe primul loc pentru şefia primăriei. În această situaţie se află şi unul dintre cei mai în vârstă şefi de primării din Gorj, edilul din Runcu, Nicolae Caramete. Acesta va împlini în curând 70 de ani şi a spus că are de gând să se bată în alegeri cu adversarii săi mai tineri pentru a le da o lecţie.

 

Marian Rotaru, pe lista PSD

 

Tot în conferinţa de presă de ieri a PSD Gorj a fost prezentată şi ultima achiziţie a social-democraţilor gorjeni. Este vorba de primarul independent din Leleşti, Marian Rotaru. Edilul s-a hotărât să îşi depună pentru a doua oară candidatura la primărie, însă în 2008 din partea PSD Gorj: „Este a doua alegere ca importanţă pe care am luat-o în viaţă. Prima a fost când m-am însurat, pentru că m-am gândit bine. Sper să nu mă dezamăgească această alegere şi cei de la PSD. Întotdeauna am fost înţeles de cei de la Consiliul Judeţean. De multe ori plecam mulţumit de la dânşii, prin sfaturile pe care mi le dădeau. Sper ca, odată cu venirea mea, filiala PSD din Leleşti să fie şi mai puternică“, a declarat Marian Rotaru. Acesta era singurul şef de primărie independent din Gorj, fiind om de afaceri înainte de a intra în administraţia publică locală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU