34 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalOrdonanţa prezidenţială obţinută de SNLO, anulată

Ordonanţa prezidenţială obţinută de SNLO, anulată

Ordonanţa prezidenţială prin care Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) obţinuse amânarea reînscrierii Societăţii pentru Închiderea şi Conservarea Minelor (ICM) SA la Registrul Comerţului, ca acţionar al SNLO, a fost anulată.

SC BNP Consult SA Craiova, lichidatorul Societăţii pentru Închiderea şi Conservarea Minelor SA Târgu Jiu, a învins din nou în instanţă Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. SNLO obţinuse la sfârşitul anului trecut o ordonanţă prezidenţială din partea Tribunalului Gorj, prin care BNP era împiedicată să înscrie ICM la Registrul Comerţului ca acţionar al Societăţii Lignitului cu 66% din acţiuni.

Lichidatorul din Craiova a fost pus în imposibilitatea de a dispune de mai mult de jumătate din acţiunile celei mai mari societăţi producătoare de cărbune din România.

BNP Consult a contestat ordonanţa respectivă şi în urmă cu două zile a obţinut anularea acesteia, spre surprinderea şefilor din mineritul oltean, care nu se mai aşteptau la un asemenea verdict.

 

„Asta e justiţia!“

 

Eugen Davidoiu, directorul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, a declarat că firma pe care o conduce, aflată încă în patrimoniul statului, va continua demersurile în instanţă pentru salvarea patrimoniului firmei:

„Asta e justiţia! Asta s-a întâmplat în instanţă! A fost respinsă această ordonanţă pe care noi reuşiserăm să o obţinem atât de greu. Noi am contestat anularea ordonanţei şi am primit termen pentru judecată peste o lună. Noi am făcut tot ceea ce a depins de noi, astfel încât această societate să funcţioneze cum trebuie şi să nu se ajungă în situaţii fără ieşire. Din fericire, cei de la Registrul Comerţului au refuzat să înscrie şi înainte de apariţia Ordonanţei noastre ICM cu acţiuni la SNLO. Motivul a fost legat de faptul că încă nu a fost judecat recursul formulat de ministerul de resort împotriva deciziei desfiinţării protocolului dintre minister şi ICM, obţinută de BNP“.

În ceea ce priveşte judecarea recursului formulat de Ministerul Economiei şi Finanţelor la Curtea de Apel din Craiova, împotriva deciziei de desfiinţare a protocolului prin care statul reintra în posesia acţiunilor SNLO, magistraţii craioveni au amânat ieri cauza. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentr 11 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS