28.2 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDosarul lui Livezeanu, la Curtea Constituţională

Dosarul lui Livezeanu, la Curtea Constituţională

Judecătorii Curţii de Apel din Craiova au decis menţinerea în arest a fostului cap al lumii interlope din Târgu Jiu, Eugen Livezeanu, acuzat de trafic de droguri. Dosarul acestuia a ajuns la Curtea Constituţională, după ce avocatul său a invocat excepţia de neconstituţionalitate.

Eugen Livezeanu, unul dintre foştii capi ai lumii interlope din Târgu Jiu, aflat în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, nu va fi, deocamdată, predat autorităţilor din Austria, care îl cercetează pentru trafic de droguri.

Avocatul lui Eugen Livezeanu a invocat excepţia de neconstituţionalitate în privinţa a trei articole din Legea 302/2000, privind cooperarea instituţională internaţională. Curtea de Apel din Craiova trebuia să decidă ieri dacă Livezeanu va fi predat poliţiştilor austrieci, conform mandatului european emis pe numele său. Magistraţii craioveni au suspendat judecarea dosarului Livezeanu şi au transmis contestaţia depusă de avocatul fostului campion la lupte Curţii Constituţionale. În termen de o lună, judecătorii Curţii urmează să se pronunţe în ceea ce priveşte excepţia de neconstituţionalitate invocată de Eugen Livezeanu şi apărătorul său.

 

Mandat de arestare prelungit

 

Dacă pentru moment nu mai pot lua nici o măsură în ceea ce îl priveşte pe Eugen Livezeanu, magistraţii craioveni mai au posibilitatea de a dispune menţinerea acestuia în arest. Lucru care s-a şi întâmplat, judecătorii dispunând prelungirea mandatului de arestare preventivă cu 30 de zile. „Curtea de Apel din Craiova nu se mai poate implica în soluţionarea acestui caz şi a suspendat momentan orice judecată. Curtea Constituţională se va pronunţa în legătură cu excepţia de neconstituţionalitate invocată în acest dosar. Am mai avut trei cazuri similare, când a fost invocată excepţia de neconstituţionalitate, dar pe alte articole de lege. Toate au fost respinse. De obicei, termenul în care Curtea Constituţională se poate pronunţa este de o lună“, a precizat judecătorul Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel din Craiova. Eugen Livezeanu a fost reţinut în urmă cu aproape o lună de poliţiştii târgujieni care au executat un mandat european, la solicitatea colegilor lor din Austria.

Fostul lider al lumii interlope din Târgu Jiu este acuzat că, în calitate de coordonator al unei reţele de trafic de droguri, a adus din Costa Rica pe pieţele din Germania şi Austria aproape 60 de kilograme de cocaină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU