22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMeci de caritate pentru salvarea unei vieţi

Meci de caritate pentru salvarea unei vieţi

Viaţa şi moartea sunt despărţite de o clipă şi acest lucru este tragic. Mai ales când este vorba despre o fetiţă de doar cinci ani. Elisei Ploscaru din Târgu Jiu i-a fost extirpat un rinichi, iar acum micuţa face un tratament de chimioterapie ca să scape de cea mai teribilă boală: cancerul.

 

Aproximativ 5.000 de lei vor fi donaţi micuţei Elisa Ploscaru de echipa Pandurii Târgu Jiu. Aceasta va juca un meci amical caritabil cu formaţia Minerul Lupeni, pe stadionul „Municipal“, sâmbătă seară, de la ora 18.30, când va fi aprinsă şi instalaţia de nocturnă. Un bilet va costa doar un leu, iar toţi banii care vor fi strânşi din vânzarea tichetelor vor fi donaţi familiei fetiţei bolnave de cancer. „Întâlnirea cu Minerul Lupeni are un scop caritabil. Încasările vor fi donate familiei Ploscaru, din municipiul Târgu Jiu. Am scos la vânzare cinci mii de bilete la preţul simbolic de un leu“, a spus Marin Condescu, preşedintele clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu.

Bolnavă de cancer

Liniştea şi fericirea familiei Ploscaru din Târgu Jiu au fost distruse în iarna anului trecut, când medicii au descoperit că Elisa este bolnavă de cancer la rinchi. Durerile o chinuiau zilnic pe micuţă. „A venit la noi şi ne-a spus că are burtica umflată şi că se simte rău. Avea patru ani şi ceva, dar şi-a dat seama că este ceva în neregulă. Am mers la controale şi aşa am aflat că fiica noastră cea mare suferă de cancer“, a spus Cornelia Ploscaru, mama Elisei. Nimic nu este mai rău decât să-ţi vezi copilul bolnav, suferind prin spitale, a spus cu tristeţe şi tatăl micuţei: „Ne-am dorit mereu copii, îi iubim enorm pe amândoi, căci mai avem un băieţel de trei luni. A fost teribil să aflăm că fiica noastră suferă de cancer. Am făcut tot ce ne-a stat în putinţă ca să o salvăm“.

Chimioterapie la cinci ani

Soluţia dată de medici a fost operaţia. Înainte de sărbătorile de iarnă, familia Ploscaru a mers cu Elisa la Bucureşti, la Spitalul Fundeni, unde micuţei i-a fost extirpat un rinchi. Boala însă nu a fost învinsă, iar acum Elisa va trece printr-un tratament îndelungat de chimioterapie. Pe chipul părinţilor se citesc durerea că fiica lor a trebuit să treacă prin aşa ceva şi dorinţa ca Elisa să se facă bine. „Tot ce ne dorim este ca Elisa să se facă bine, să treacă peste această grea încercare. Doar cei care au avut copiii bolnavi îşi pot imagina ce este în sufletul nostru. Cu câtă speranţă ne rugăm la Dumnezeu să ne salveze micuţa, să nu mai sufere! Acum, slavă Domnului, nu o mai doare, cel puţin aşa spune. Cred că îşi dă seama că şi noi suferim, este îngerul nostru de fetiţă. Ne bucurăm că s-au hotărât cei de la Pandurii să ne ajute cu bani“, au spus părinţii micuţei.

Sorin Ploscaru este muncitor la o firmă din Târgu Jiu, iar Cornelia, soţia sa, se află în concediu de maternitate. Banii nu le mai ajung, căci tratamentul şi drumurile la Bucureşti sunt foarte scumpe. „Trebuie să facem tot ce putem ca fetiţa noastră să se vindece. Banii sunt problema, dar cu ceea ce ne vor da cei de la Pandurii sperăm că va fi de ajuns“, a spus, cu lacrimi în ochi, Cornelia Ploscaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS