22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConferinţe la raţie pentru Buzatu

Conferinţe la raţie pentru Buzatu

Mariajul forţat de la centru între liderii PD şi PLD doljeni merge din rău în mai rău. Tensiunile din conducerea PD-L s-au acutizat ieri, când, potrivit unor surse pedeliste, preşedintele Radu Berceanu i-ar fi interzis prim-vicepreşedintelui Horaţiu Buzatu să susţină o conferinţă de presă pe care o anunţase.

 

Imaginea de consens general afişată de liderii PD-L Dolj la anunţul de fuziune a PD şi PLD în judeţ e pe cale să se năruie. După ce, în urmă cu câteva săptămâni, deputatul Horaţiu Buzatu, prim-vicepreşedintele PD-L Dolj, a ieşit valvârtej dintr-o şedinţă de birou politic în urma unei discuţii aprinse cu eurodeputatul Marian Jean Marinescu, ieri, alt episod a pus paie pe foc tensiunilor mocnite din cadrul organizaţiei judeţene. Surse de la vârful PD-L susţin că senatorul Radu Berceanu, preşedinte al PD-L Dolj, i-ar fi interzis deputatului Horaţiu Buzatu să susţină conferinţa de presă săptămânală pe care prim-vicepreşedintele o anunţase. Indicii în acest sens au oferit şi alţi reprezentanţi PD-L, care nu au căzut de acord asupra motivului pentru care Buzatu şi-a anulat conferinţa. În timp ce vicepreşedintele PD-L, Bogdan Poenaru, un apropiat al lui Buzatu, a declarat că deputatul s-a deplasat urgent în Serbia la o expoziţie, secretara PD-L care a anunţat anularea evenimentului a precizat că Buzatu a trebuit să plece urgent la parlament.

Berceanu neagă incidentul

În timp ce foştii membri PLD susţin că Berceanu s-a arătat deranjat de faptul că deputatul Buzatu organizează conferinţe de presă, devenind astfel extrem de vizibil, ex-democraţii din PD-L sunt de părere că Buzatu a greşit nerespectând ierarhia la nivelul organizaţiei. Cert este că mesajul pe care deputatul doljean a vrut să-l transmită în conferinţă referitor la scandalurile stradale între grupurile de interlopi din Craiova a ajuns în cele din urmă la presă prin intermediul poştei electronice. Senatorul Radu Berceanu a negat ieri întâmplarea, precizând că programul de lucru în Camera Deputaţilor îi permitea lui Buzatu să susţină o conferinţă de presă ieri, la ora 12.00. „Avem program la parlament până joi, la ora unu. Nu cred că era vreo problemă dacă avea conferinţă de presă la ora 12.00“, a spus Berceanu.

Nemulţumiri pelediste la algoritmul localelor

Ex-pelediştii consideră însă că întâmplarea de ieri este doar o picătură într-un pahar care este pe cale să se umple. Susţinătorii deputatului Buzatu spun că problema de fond este modul de alcătuire a listelor pentru alegerile locale, care a generat nemulţumiri în rândul pelediştilor şi migraţia unor organizaţii către PNL. „S-a stabilit că raportul, potrivit rezultatelor în alegerile europarlamentare, ar fi de 5 la 1, ceea ce înseamnă că propunerile noastre ar ajunge sub locul cinci. Acestea sunt însă nişte criterii electorale, dar trebuie să existe unele şi de natură politică“, au susţinut surse ex-pelediste.

„Căutăm candidaţi care câştigă“

De cealaltă parte a baricadei, senatorul Berceanu crede că scandalul este, de fapt, un foc de paie generat de nemulţumiţi, fără vreo legătură cu fosta apartenenţă politică. Preşedintele PD-L Dolj susţine că organizaţia judeţeană nici nu a luat în discuţie deocamdată listele pentru consiliile locale, ci doar candidaţii la primării. „Noi suntem de două luni şi jumătate un singur partid şi căutăm candidaţi care câştigă. Nu are nici o legătură stabilirea unui candidat cu fosta lui apartenenţă politică. S-ar putea să fie nemulţumiţi şi de la PD care să plece, nu numai de la PLD. Întotdeauna se întâmplă aşa cu puţin timp înainte de alegeri“, a spus Berceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII