22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBolnavii se calcă în picioare pentru o consultaţie

Bolnavii se calcă în picioare pentru o consultaţie

Bolnavii au ajuns să se calce în picioare, la uşa medicilor din Policlinica Spitalului de Urgenţă Craiova, pentru o consultaţie. Din cauza numărului insuficient de medici şi a proastei organizării a activităţii în policlinică, oamenii aşteaptă ore întregi, în condiţii greu de imaginat.

 

Zeci de bolnavi sunt umiliţi în fiecare zi în Policlinica Spitalului de Urgenţă Craiova. Oamenii vin la cabinete cu programare, dar, în loc să fie consultaţi la ora programării, trebuie să aştepte ceasuri întregi, în condiţii greu de imaginat.

La rând, cu piciorul în ghips

În faţa cabinetelor este o înghesuială cumplită. Oamenii se împing din toate părţile, se ceartă sau vociferează. E foarte cald, iar aerul a devenit irespirabil. Unei femei care îşi însoţea mama la cardiologie i s-a făcut rău pe hol. Cineva a deschis o fereastră, iar aerul rece a ajutat-o să-şi revină.

Ion Cârciumaru, din Craiova, a suferit un accident în urmă cu o săptămână. Bărbatul a mers atunci la Urgenţă, unde s-a constat că avea o fractură la piciorul drept. Medicii l-au pansat şi i-au pus piciorul în ghips. Miercuri a venit pentru control la cabinetul de ortopedie din policlinică. Medicul specialist nu a putut să-l primească la ora stabilită, pentru că mai avea la uşă o grămadă de pacienţi care veniseră înainte şi aşteptau să fie primiţi. Aşa că bărbatul a trebuit să aştepte. Noroc cu alt pacient, mai zdravăn, care i-a cedat locul lui pe scaun şi nu a mai fost nevoit să aştepte în picioare. Aşteptarea s-a prelungit peste măsură. După două ore, bărbatul era epuizat fizic şi psihic şi se gândea serios să plece. „Aştept aici de două ore, iar ca mine sunt mulţi. Mă gândesc să plec acasă, pentru că nu mai rezist“, a spus Cârciumaru.

„Nu ni se acordă nici o atenţie!“

Oamenii care aşteptau în faţa uşii cabinetului de ortopedie şi-au pierdut, la un moment dat, răbdarea şi au început să se împingă şi să se certe. „Nu e posibil să intri înaintea mea! Ce e nesimţirea asta? Ce dacă ai programare la ora 11.00, eu stau aici de la ora 6.00!“, i-a strigat o femeie între două vârste unui bărbat care insista să intre în cabinet fără să stea la rând.

Viorica Mitucă, de 65 de ani, voia şi ea să-şi facă loc prin aglomeraţie, dar din alt motiv. Este bolnavă de diabet şi trebuia să se aşeze la altă coadă, în faţa cabinetului pentru boli de nutriţie. A reuşit, până la urmă, dar şi-a pierdut răbdarea. Când a văzut ziariştii, femeia a izbucnit în plâns: „Nu ni se acordă nici o atenţie, nu suntem băgaţi în seamă cu nimic, parcă am fi animale! Am venit de la ora 6.00, am făcut analizele, iar acum este 12.00 şi încă nu am primit rezultatele“.

Conducerea dă vina pe bolnavi

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Craiova cunosc problema, dar spun că vina este a pacienţilor, care vin la cabinet doar dimineaţa. „Cele două cabinete de ortopedie au adresabilitate foarte mare. În rest, sunt cozi foarte mari pentru că populaţia vine la policlinică doar dimineaţa, deşi medicii au program şi după-amiaza. Dacă vă duceţi după-amiază în policlinică, o să vedeţi că nu este nici un bolnav“, a declarat Mariana Trică, directoarea de îngrijiri a Spitalului de Urgenţă Craiova.

Nu sunt medici specialişti

Conducerea spitalului nu a spus însă nimic de bolnavii din Urgenţă care sunt consultaţi tot în cabinetele din policlinică, în condiţiile în care Urgenţa a rămas fără medicii specialişti după reorganizarea serviciului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII