23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalEnescu a renunţat la funcţie

Enescu a renunţat la funcţie

Comisarul-şef Georgel Enescu şi-a depus ieri demisia, după ce ministrul Cristian David îi solicitase inspectorului general al Poliţiei Române să ia măsuri privind schimbarea conducerii IPJ Dolj.

 

 

După ce, pe 3 octombrie 2007, comisarul-şef Ion Constantin a fost eliberat din funcţia de şef al Poliţiei Municipiului Craiova, şeful IPJ Dolj, comisarul-şef Georgel Enescu, a renunţat ieri la funcţie. Ca şi în cazul lui Ion Constantin, şi de această dată eliberarea din funcţie a venit după un conflict între mai mulţi scandalagii pe străzile municipiului Craiova. Conform unui comunicat emis luni de Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), responsabilitatea pentru scandalurile din Craiova o poartă conducerea IPJ Dolj: „Cu privire la repetatele acte de violenţă stradală din Craiova, ministrul Cristian David consideră că responsabilitatea aparţine în întregime IPJ Dolj şi Poliţiei Municipiului Craiova, sens în care a cerut inspectorului general al Poliţiei Române măsuri privind schimbarea conducerii IPJ Dolj“.

Potrivit unui comunicat MIRA emis ieri „ca urmare a solicitării ministrului internelor şi reformei administrative, Cristian David, şi a şefului IGPR, chestor Gheorghe Popa, de asumare a responsabilităţii pentru repetatele acte de violenţă stradală din Craiova, comisar-şef de poliţie Georgel Enescu a cerut astăzi (ieri – n.r.) eliberarea din funcţia de inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, fiind pus la dispoziţia IGPR“.

 

Fără interimar

 

Iniţial, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a comunicat că, după demisia comisarului-şef Georgel Enescu, interimatul va fi asigurat până la organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de inspector-şef de adjunctul pe linie de ordine şi siguranţă publică, şi anume comisarul-şef Nicuşor Badea.

Mai târziu, la o conferinţă de presă de la Prefectura Dolj, comisarul-şef Nicuşor Badea a declarat că a fost numit interimar până la organizarea concursului.

„Nu mi-am propus să candidez. Este prematur deocamdată să spun ceva despre acest lucru“, a mai spus Nicuşor Badea, întrebat dacă va candida la postul de şef al IPJ Dolj. Apoi, IGPR a emis alt comunicat, în care se preciza că Georgel Enescu a fost eliberat din funcţie, însă nu se mai amintea nimic de interimat. Până aseară, la ora 18.00, la IPJ Dolj nu exista un şef interimar, lucru confirmat de reprezentanţii IGPR. Subinspector Sarmizia Fetcu, din cadrul Biroului de Presă al IGPR, a declarat pentru Gazeta de Sud că „momentan, nu există nici un interimar la conducerea IPJ Dolj“.

 

Enryko zice că nu are treabă cu Enescu

Enryko Cezar Constantinescu, cel care s-a declarat victimă a scandalului cu bâte şi săbii de duminică, a spus că nu are nimic cu Georgel Enescu şi că nu are nici un amestec în plecarea acestuia din fruntea IPJ Dolj. „Nu am avut treabă cu Enescu. Poate are duşmani în poliţie sau în altă parte, dar eu nu am nici o legătură cu plecarea lui“, a declarat Enryko.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII