5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul a început vânătoarea de fumători

Primarul a început vânătoarea de fumători

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a dat o dispoziţie prin care interzice fumatul în toate instituţiile aflate în subordine şi în toate locurile publice din oraş.

 

GORJ. Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, este hotărât să elimine fumatul din locurile publice şi din instituţiile aflate în subordinea primăriei. Nemulţumit de faptul că tot mai mulţi salariaţi de-ai săi alocă o parte din timpul de lucru fumatului, edilul s-a gândit să le reducă subalternilor săi posibilitatea de a fuma oriunde. Nimeni nu va mai avea voie să fumeze în spaţiile publice, ci doar în locurile special amenajate. Actuala dispoziţie trebuie să fie aplicată de 15 instituţii publice aflate în subordinea primăriei şi a consiliului local.

 

Fără fumuri

 

Specialiştii Primăriei Târgu Jiu au fost puşi la treabă de edil şi au identificat 38 de locuri publice unde nu se mai poate fuma. Potrivit dispoziţiei primarului, se interzice fumatul în următoarele locuri: săli de şedinţe, biblioteci, arhive, săli de sport, săli de spectacole, grădiniţe, săli de clasă care aparţin unităţilor şcolare, magazii de materiale, depozite cu produse inflamabile, staţii PECO, centrale termice, staţii de distribuţie gaze naturale, bucătării etc. Primarul nu a ocolit nici împrejurimile municipiului: lanuri de cereale în faza de coacere şi recoltare, zonele împădurite, pe mirişti, în apropierea clăilor de fân şi în grajduri, în clădiri cu poduri şi mansarde construite din material lemnos, spaţii destinate comercializării de îmbrăcăminte. Edilul a dispus însă înfiinţarea unui spaţiu suplimentar de fumat. Acesta se află în afara sediului clădirii Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU