26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBătaie cu autori necunoscuţi

Bătaie cu autori necunoscuţi


Poliţia o scaldă în privinţa scandalului cu bâte, săbii şi focuri de armă de duminică, din faţa Curţii de Apel, dintre găştile lui Eriko şi ale lui Pară. Puţinele informaţii oferite de oamenii legii nu au lămurit ce s-a întâmplat cu adevărat la kilometrul zero al Craiovei.

 

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au oferit puţine detalii cu privire la scandalul de duminică după-amiază, petrecut în centrul Craiovei, în zona Curţii de Apel. Conform Biroului de relaţii cu presa din cadrul IPJ Dolj, duminică, în jurul orei 16.30, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 că în zona Curţii de Apel are loc o agresiune între şoferii şi pasagerii a trei autoturisme. La faţa locului au ajuns echipaje de la Secţiile de Poliţie 1, 3 şi 4, care au găsit pe trotuar, în faţa restaurantului De Ce Nu, un Ford Puma avariat şi două persoane bătute: Cristian Manea, de 23 de ani, şi Doru Ciobanu, de 38 de ani, ambii din Craiova. Poliţiştii au ridicat şi două tuburi de cartuşe pentru pistoale cu aer comprimat şi câteva bâte. Din cercetări s-a stabilit că Fordul a fost urmărit şi blocat în trafic, în zona Curţii de Apel, de un BMW şi un Mercedes. Ocupanţii acestora din urmă au coborât şi au distrus cu bâtele Fordul, după care au bătut persoanele aflate în el.

Reprezentanţii IPJ Dolj nu au precizat cine se afla în autoturismul distrus, comunicând numai că s-a stabilit că BMW-ul îi aparţine lui Ionuţ Antonie şi că se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Anchetatorii spun că scandalul de duminică s-a produs după ce, sâmbătă seară, Elvis Lotreanu, apropiat al clanului Pară, nu a fost lăsat să intre în clubul Medieval. „S-a constituit un grup de lucru format din ofiţeri din cadrul Inspectoratului şi Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate, sub supravegherea unui procuror, urmând să identifice persoanele implicate în incidentele de sâmbătă şi de duminică şi să ia măsurile legale“, a declarat subcomisar Maria Vasile, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj.

Bătaie în două reprize

Nici reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care efectuează cercetările în acest caz, nu au oferit mai multe informaţii. Conform reprezentanţilor Parchetului, până ieri s-a stabilit un cerc de cinci făptuitori, împotriva cărora se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri în formă agravată. Din cercetările procurorului de caz s-a stabilit că scandalul de duminică s-a petrecut în două episoade. Iniţial, au fost loviţi ocupanţii autoturismului Ford, după care şi-a făcut apariţia şi Eriko Constantinescu, însoţit de mai multe persoane, fiind şi ei bătuţi. Procurorii aşteaptă raportul medico-legal în cazul victimelor conflictului, în funcţie de care agresorii pot fi cercetaţi şi pentru comiterea unor infracţiuni mai grave. „Victimele s-au prezentat la IML Craiova şi în funcţie de concluziile medico-legale urmează să se stabilească dacă făptuitorii vor fi acuzaţi şi de comiterea a altor fapte“, a declarat procurora Crenguţa Lionte, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Eriko a rămas fără un deget

După scandal, la Spitalul de Urgenţă Craiova au ajuns cinci persoane. Cristian Manea, care a suferit o entorsă la genunchiul stâng, Doru Ciobanu, cu o contuzie la cotul stâng, Eugen Turcitu, de 23 de ani, cu o plagă înţepată la coapsa dreaptă şi o lovitură uşoară la nivelul capului. Conducerea spitalului a menţionat că aceştia nu au rămas internaţi, rănile acestora fiind superficiale.

În schimb, Andrei Lazăr, de 20 de ani, din Craiova, a suferit o plagă tăiată la picior şi una la umăr, fiind internat la Clinica de Chirurgie I pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Cel mai grav a fost rănit Eriko-Cezar Constantinescu, de 50 de ani, din Craiova. Acesta a fost internat cu un traumatism cranio-cerebral, mai multe tăieturi pe faţă, o contuzie la cotul stâng, un deget de la mâna dreaptă amputat şi o mulţime de răni la nivelul ambelor mâini. „Pacientul a rămas internat în Clinica de Neurochirurgie, starea de sănătate a sa fiind stabilă“, a declarat Mariana Trică, directoare de îngrijiri a Spitalului de Urgenţă Craiova.  

Judecătoarea Liliana Lazăr: Anturajul e de vină

Judecătoarea Liliana Lazăr, mama lui Andrei Lazăr, a declarat pentru GdS că anturajul este de vină pentru ceea ce i s-a întâmplat fiului ei. „Eu i-am spus lui Andrei să iasă din anturaj, dar nu m-a ascultat. Am încercat să-l duc şi la Bucureşti, dar nu am reuşit. Face tot ceea ce vrea el. E prieten cu Edi, băiatul lui Eriko. Nu am cum să-l opresc, pentru că locuiesc în acelaşi cartier. Bănuiesc eu de ce vor să-l ţină în anturaj. Poate pentru că sunt judecătoare? Am fost la el la spital, iar doctorii mi-au spus că, dacă lovitura era puţin mai sus, în zona gâtului, nu mai scăpa“, a spus Liliana Lazăr. Judecătoarea a precizat că fiul ei era la volanul maşinii distruse de agresori.

„Din câte am înţeles, era singur în maşină. El e persoana bătută pe linia de tramvai. Nu ştiu cum a ajuns la spital. Scandalul a pornit după ce sâmbătă, în faţa clubului Medieval, Andrei a sărit în ajutorul unui prieten pe care îl băteau ţiganii de faţă cu poliţia. Stăteau în maşină şi se uitau, fără să intervină. Aşa e el. Are un spirit mai justiţiar“, a precizat mama băiatului.

Aceasta a spus că şi celălalt fiu al ei, Răzvan, a fost agresat în urmă cu trei ani. „Şi băiatul meu cel mare, Răzvan, a fost bătut în stradă acum trei ani de mai mulţi ţigani. Am făcut sesizări la poliţie, dar nu s-a rezolvat nimic. Despre Dumitru Pară (liderul clanului Pară – n.r.) am auzit că stăpâneşte jumătate din cartierul Craioviţa. Nu ştiu dacă este vreo legătură cu bătaia de la Curtea de Apel, dar eu am judecat o dată un dosar în care Dumitru Pară a pierdut un teren de la Elpreco.

Eriko: Nu am nimic cu Pară

Eriko Constantinescu, cunoscut pentru scandalurile în care a fost implicat de-a lungul timpului, a declarat pentru GdS că nu are nimic de împărţit cu clanul Pară. „Nu am fost în maşina distrusă. Andrei era împreună cu un prieten al lui. Eu eram prin zonă în maşină şi, când am văzut că sunt bătuţi, am sărit în ajutorul lor. Atunci m-a lovit cineva cu o bâtă. Am luat bătaie toţi trei. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu e aşa cum s-a scris în ziare că totul a pornit de la incidentul de la Medieval. Nu mai am firmă de bodyguarzi. Cu Pară nu am nimic de împărţit. Nu ştiu dacă au fost oamenii lui. Eu nu am nimic cu el. Nu a fost nici o răfuială“, a spus Eriko de pe patul de spital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

153 COMENTARII