5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGuvernul îl ameninţă pe Adrian Gorun

Guvernul îl ameninţă pe Adrian Gorun

Eliberarea lui Adrian Gorun din funcţia de secretar general al Ministerului Educaţiei este o decizie administrativă, nu politică, iar acuzaţiile „false“ la adresa premierului îl descalifică profesional, Gorun riscând sancţiuni, informează guvernul într-un comunicat de presă.
„Potrivit legii, secretarul general al unui minister nu ocupă o funcţie politică, ci este înalt funcţionar public şi face parte din Corpul Înalţilor Funcţionari Publici, împreună cu prefecţii, subprefecţii, inspectorii guvernamentali şi secretarii generali adjuncţi ai ministerelor. În cadrul acestui organism funcţionează principiul mobilităţii“, se arată într-un comunicat remis ieri de guvern.
Adrian Gorun a depus joi o plângere penală la Parchetul General împotriva premierului Tăriceanu, acuzându-l de abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz contra intereselor persoanelor şi de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.
În poziţia executivului se arată că, prin lansarea unor acuzaţii „false“ la adresa premierului, Adrian Gorun încalcă prevederea din Statutul funcţionarilor publici, referitoare la conduită şi „se descalifică din punct de vedere profesional“. „Reamintim că în Statutul Funcţionarilor Publici sunt prevăzute sancţiuni pentru «manifestări care aduc atingere prestigiului autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea»“, se precizează în comunicat.
Potrivit Statutului, „funcţionarii publici au obligaţia de a-şi îndeplini cu profesionalism, imparţialitate şi în conformitate cu legea îndatoririle de serviciu şi să se abţină de la orice faptă care ar putea aduce prejudicii persoanelor fizice sau juridice ori prestigiului corpului funcţionarilor publici“.
Potrivit documentului remis de guvern, deciziile de eliberare a lui Adrian Gorun din funcţia de secretar general al Ministerului Educaţiei, respectiv de numire în cea de secretar general al Comisiei Naţionale de Prognoză „au caracter administrativ, nu politic şi au fost luate în vederea întăririi capacităţii administrative şi eficientizării activităţii instituţiilor publice menţionate, cu respectarea prevederilor legale în vigoare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII