15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAmenzi pentru munca la negru

Amenzi pentru munca la negru

OLT. Mai mulţi angajatori din judeţ au fost amendaţi, în perioada 3-24 ianuarie, de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt. Echipele de control ale ITM au verificat firme din domeniul transporturilor, al confecţiilor textile, comerţului, construcţiilor. De asemenea, au fost făcute controale şi în saloanele de coafură, în hoteluri şi restaurante, spălătorii auto, dar şi la firme de pază şi protecţie.

Inspectorii Serviciului control relaţii de muncă din cadrul ITM au sancţionat opt angajatori care practicau munca la negru. Amenda cea mai mare a primit-o SC Auto Dandira SRL, o spălătorie auto din Bucinişu. Inspectorii ITM au amendat firma cu 4.500 de lei pentru că angajatorul primise la lucru trei persoane cărora nu le întocmise contractele individuale de muncă.

Nici firma de transport taxi, SC Cristonic SRL, din Caracal, nu a scăpat de echipele de control. Unitatea a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 4.000 de lei pentru că angajatorul primise la lucru două persoane, fără a le întocmi contractul individual de muncă.

Alte cinci societăţi din Caracal şi Slatina au primit amenzi în valoare de 2.000 de lei pentru că au primit la lucru persoane, fără a le întocmi formele legale.

SC Ginastef SRL a primit o amendă de 1.500 de lei pentru munca la negru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS