10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBulibaşa Ceanghiri, condus pe ultimul drum

Bulibaşa Ceanghiri, condus pe ultimul drum

Sute de romi din cartierul Meteor, din Târgu Jiu, l-au condus ieri pe ultimul drum pe bulibaşa Ceanghiri Stănescu, traseul cortegiului funerar fiind înţesat de poliţişti comunitari.

 

 

GORJ. Cadre ale Serviciului Poliţiei Rutiere şi poliţişti comunitari din Târgu Jiu au asigurat liniştea şi ordinea la înmormântarea bulibaşei din cartierul târgujian Meteor. Ceanghiri Stănescu a murit la 85 de ani. Acesta a fost unul dintre cei mai respectaţi membri ai comunităţii rome din Târgu Jiu. El s-a bucurat de susţinere din partea romilor care, după revoluţie, şi-au construit aici unele dintre cele mai mari palate ţigăneşti din România. Mulţi dintre proprietarii de palate nu au avut niciodată grija achitării impozitelor sau a obţinerii autorizaţiilor de construire, întrucât bulibaşa Ceanghiri Stănescu a ştiut mai tot timpul să ţină autorităţile în şah. Aproape 300 de romi l-au condus ieri pe ultimul drum pe cel care le-a fost îndrumător şi judecător..

 

Fără vipuri

 

În mod surprinzător, la înmormântare nu au fost prea multe maşini de lux şi nici prea mulţi romi de vază, aşa cum era de aşteptat. Doar un jeep şi câteva autoturisme marca Mercedes au mers în urma coloanei de romi care s-a deplasat din Meteor şi până la Cimitirul Municipal, acolo unde trupul neînsufleţit al bulibaşei a fost depus într-un cavou somptuos, pe care a fost scris cuvântul „BULIBAŞA“. Printre cei care au ţinut discursuri s-a aflat şi Nelu Pavel, preşedintele Partidei Romilor, filiala Gorj. Acesta le-a spus romilor veniţi la cimitir că viitorul bulibaşă va fi Ceanghiri Stănescu junior, fiul cel mic al celui decedat. „Până la întrunirea consiliului care să stabilească noul bulibaşă, fiul cel mic îi va ţine locul şi va asigura judecăţile şi toate cele necesare acestui rang. Mai mult ca sigur, tot el va rămâne bulibaşă şi după consiliu, pentru că s-a implicat în rezolvarea unor probleme din viaţa locuitorilor din Meteor. Cel de care ne-am despărţit acum a ştiut să ţină comunitatea unită şi să îi reprezinte interesele. A ţinut lucrurile sub control şi a fost un bun judecător de pace“, a afirmat Nelu Pavel, preşedintele Partidei Romilor, filiala Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU